Peugeot 207: Peilstok olie niet af te lezen

Bouwjaar: 2009, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Ik krijg het niet voor elkaar die rare oliepeilstok af te lezen. Net olie ververst 3 liter met vervanging oliefilter maar ik kan er niet veel op aflezen. Van mijn Tucson zie ik het in een oogopslag. Nu is het niet zo erg als je weet wat er precies in moet maar afhankelijk van olieverbruik wil ik toch ook wel graag dat gekke ding normaal af kunnen lezen. Gelukkig zit er een olieniveau sensor op de auto dus een waarschuwing krijg je wel, maar alles wat er tussenin zit wil je toch ook wel graag weten. Iemand een oplossing? Andere peilstok misschien?

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

conradus (50), 5 jaar geleden

Zou er ook een gewone platte peilstok in kunnen? Die er nu in zit is rond en daardoor lijkt wel dat die van alles meepikt in zijn weg er in en eruit. Een platte peilstok heeft daar waarschijnlijk veel minder last van en is daardoor beter af te lezen. Of zit er in het onderste deel iets ingebouwd wat je er niet zomaar uit kunt laten?

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik heb er af en toe ook moeite mee, zeker als de olie net ververst (schoon) is. Wat ik dan nog wel eens doe is het peil gedeelte van de peilstok even met een doekje met remmenreiniger schoonmaken. Denk dat het ook wel gaat met wasbenzine. Peilstok eruit, reinigen, peilstok erin en eruit om niveau te checken.

royp (0), 5 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met de peilstok van mijn 3008.
Ik heb ergens op een forum de oplossing gevonden.
Neem een stuk wit keukenpapier. Leg dit op een vlakke ondergrond.
Leg de peilstok plat op het papier en maak ermee een draaiende beweging.
Je ziet op het papier precies waar de olie geabsorbeerd is.
Het zou inderdaad makkelijker zijn als Peugeot een goed afleesbare peilstok zou leveren.
Met de peilstok van mijn 406, die ik vóór de 3008 had, was het aflezen geen probleem

conradus (50), 5 jaar geleden

Ja is een peilstok waarmee amper te peilen valt. Waarschijnlijk een bedacht door een stel ingenieurs die alleen achter een tekentafel zitten. Hoe kun je zo'n dom ding bedenken. Gewoon een stukje plat staal is gewoon goed af te lezen. Zou er ook zoiets te koop zijn?

royp (0), 5 jaar geleden

Volgens de Peugeot-dealer bij wie ik de 3008 (1e model) gekocht heb, is er geen ander model peilstok te krijgen.
Een zoektocht op internet laat zien dat de stokken van bijv. Febi-Bilstein, Topran, Swag e.d. allemaal dezelfde vorm en kleur hebben.
We zullen het helaas moeten doen met de huidige stok.

conradus (50), 4 jaar geleden

Blijft moeilijk af te lezen. Discussie sluiten maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.