Peugeot 206: peugeot 206 '99 1.4 wordt te warm

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: tu3jp

hallo,

heb een peugeot 206 en die wordt iets te warm als ik op de snelweg rijd.
bij 120 km/h is het 95 gr en bij 130 gaat het naar de 100 gr laat ik het gas los en kom onder 120 dan gaat hij weer vrij snel naar de 90 gr maar versnel ik weer naar de 130 klimt hij weer naar de 100 gr.
koelvloeistof is er af geweest en heb het weer gevuld. de ontluchting schroef bij kachel los gehad tot er koelvl kwam en het boutje op het termostaathuis open tot er vloeistof kwam toen afgevuld en motor laten lopen tot de ventilator 2x is aan geslagen (slaat in bij +/- 115 gr) en verder afgevuld.
kan het nog lucht zijn?? kachel wordt warm.

kan iemand mij helpen. weet het niet meer. !!!!!!!!!!!!!

bedankt.

Hendrix

Geplaatst door Hendrix (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Is dit gekomen na het opnieuw vullen van het koelsysteem?

Hendrix (0), 12 jaar geleden

ja. heeft dit probleem paar jaar terug ook gehad en heb het toen gereinigd en toen was het minder. nu is het helaas weer terug.
weet jij toevallig of de koelvin 2 snelheden heeft en wanneer die moet inslaan?

206 fan (0), 12 jaar geleden

hallo, ik heb ook een peugeot 206 van het jaar '99. En ik heb hetzelfde probleem met mijn wagen dat de temperatuur meter bove de 90 stijgt bij het rijden en dan weer zakt bij het verminderen van vaard, ik heb ook alles geprobeert, thermostaat vervangen, koelvloeistof vervangen het probleem blijft nog altijd hetzelfde radiator springt ook aan bij iet meer dan 100 graden. Het enige wat ik nog niet heb geprobeert is het temperatuursensor vervangen ( deze staat op het thermostaathuis gemonteerd) waarschijnlijk is het de temperatuursensor dat kapot is deze ga ik binnekort ook vervangen en dan is normaal het probleem opgelost.

Beunhaas (520) PRO, 12 jaar geleden

[quote=Hendrix]ja. heeft dit probleem paar jaar terug ook gehad en heb het toen gereinigd en toen was het minder. nu is het helaas weer terug.
weet jij toevallig of de koelvin 2 snelheden heeft en wanneer die moet inslaan?[/quote]
De koelfan heeft niks te maken met dergelijke problemen, die moet pas werken als er geen rijwind is.
Zoiets ligt altijd aan radiateur en/of waterpomp, eventueel een thermostaat die blijft hangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum