Peugeot 206: Peugeot 206 Airco/kachel probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Wij hebben een probleem met de airco/kachel van onze peugeot 206, het begon ineens toen wij weg wilden rijden, toen sloeg de ventilator van de airco/kachel op hol, het lijkt erop dat ventilator overtoeren maakt en opstijgt. We zetten deze nu dus niet meer aan. Nu komt er warme lucht uit de ventilatoropeningen, alsof de kachel aanstaat. Heeft dit te maken met de kleppen in het kachelhuis? OF zou er een weerstand van de kachelventilator stuk zijn? Wie is er bekend met dit probleem en kan de oorzaak aanwijzen?

Taktijs

Geplaatst door Taktijs (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Is het een handbediende airco of een climatronic?

Taktijs (0), 9 jaar geleden

Het is een climatronic....

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

er zit een kleine regeleenheid in de auto die het toerental van de aanjager regelt, deze gaan weleens stuk.
Als je de ventilator aanzet zal deze waarschijnlijk alleen in de hoogste stand draaien en niet te regelen zijn?

Taktijs (0), 9 jaar geleden

Hallo, sorry voor min extreem late reactie. Ben erg druk geweest met andere zaken. Ons probleem is nog steeds niet opgelost. Het klinkt inderdaad logisch dat het de regeleenheid is. Kunnen jullie mij ook vertellen waar deze zit? Ik lees op de verschillende forums tegenstrijdige berichten. De een zegt dat ik aan de bestuurderszijde moet zijn achter de stuurkolom, de ander zegt dat ik het dashboardkastje weg moet halen en dat de regeleenheid en de ventilator daar zitten. Wat is nu juist? Ik hoor het graag even.

Taktijs (0), 9 jaar geleden

Goede middag, ik ben vandaag bezig geweest met het uitbouwen van de kachelmotor, maar ik zie daar geen enkele regelunit. Zit deze soms in de motor? Of zit de regeleenheid in de bediening van de climate control?

ps. Het uitbouwen van de motor gaat via de bestuurderszijde...

Beunhaas (340) PRO, 9 jaar geleden

Regelunit zit in het Kachel-aircobedieningspaneel.-

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum