Peugeot 206: Peugeot 206 cc acculampje blijft lichtjes branden, cv werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi Hoi,

Nou vandaag een andere radio ingebouwd, de peugot heeft geen stuurbediening, gewoon 2 iso stekkers.
stekkers kunnen er maar op 1 manier in, na deze inbouw actie, valt mij op dat de centrale vergrendeling niet meer werkt met de sleutel( sleutel heeft 1 knopje ) geen 2
ook als de sleutel uit het contact gaat, zie je het acculampje heel flauw branden. heeft iemand enig idee of dit toeval is? of dat ik de radio met andere stekkers(verloop_) moet aansluiten.

oh ja, ik heb wel het kachelbedienings paneel los gehaald om 2 lampjes te vernieuwen (leuk werkje trouwens NOT)

heeft iemand een suggestie?

ps na het forum te hebben gelezen, lees ik iets over de cv dat je die opnieuw moet inleren..klopt dit, of is het gelijk de dealer?

alvast bedankt voor jullie moeite.

groet,

ger

GerUrVer

Geplaatst door GerUrVer , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

hans4074 PRO, 11 jaar geleden

Hoi Hoi,

Het kan zijn dat deze 206 al uitgerust is met de COM2000 stuurschakelaar en de daarbij behorende multiplex bedrading. (sterk twijfelgevalletje ivm sleutel met 1 knopje) Als dit een COM2000 uitvoering is, moet er een zogenaamde omkeerstekker tussen niet originele radio en bestaande radio-voedingsstekker.
Als je dit niet doet, zou het kunnen dat je vreemde dingen gaat krijgen.
Koppel anders eerst de radio weer af om te kijken of het acculampje en cv dan wél goed werkt. Eventueel ook nog eens proberen met accuklem los en daarna weer vast zetten. Brand het rode lampje op de sleutel wel bij bedienen?

GerUrVer, 11 jaar geleden

Hoi Hans,

Ik ga het zodirect proberen. ps peugeot gebeld, en deze moeten eerst de auto zien, en de radio, anders kunnen ze niet de omkeerstekker leveren???

Groet,

ger

hans4074 PRO, 11 jaar geleden

Dan zal de peugeot dealer zich hetzelfde afvragen, namelijk....zit er al een COM2000 in deze 206. Als je het graag wilt weten, dan kun je misschien de laatste 8 cijfers van het chassisnummer hier even plaatsen. Dan kan het door de peugeot mensen opgezocht worden. Even naar m'n privé mailen mag ook als je dat liever doet.

GerUrVer, 11 jaar geleden

Hoi Hans,

Na logisch nadenken en even meten wat 12v is, met en zonder contact, blijkt dat al deze vage problemen inderdaad door de radio te komen.
radio(sony) is nu aangesloten zoals het hoort, waarschijnlijk was de 12v van de radio op een puls draad aangesloten? wel merkte ik een klein draadje op, met 3 gaatjes waar ook 3 inimini kabeltjes in zaten, een soort flatkabel.(zoals je ook bij harddisken zag vroeger). maar goed, centrale vegrendeling werkt weer op de voordeuren........helaas op de kofferbak niet, tenminste hij gaat wel op slot met de afstandbediening....maar niet open, een kennis van mij met een cc zegt dat dit normaal is, ik kan er met mijn pet niet bij, dat een auto met cv de voordeuren wel open doet, maar de achterkofferbak klep niet ? ik heb het motortje eruit gehaald...en ga opzoek naar een vervaning, kan me niet voorstellen dat dit niet zou werken. maar goed....misschien heeft hij wel gelijk(net als bij de radio:( beetje jammer. maar uiteraard heb hem wel gelijk gegeven...

dus acculampje opgelost, en cv werkt ook weer. dit kwam door verkeerd aansluiten van de radio.
ps ik zou best een stuurbediening willen inbouwen achteraf op de cc, maar denk dat dit meer voeten in aarde heeft, dan alleen een knuppeltje aan het stuur monteren en een andere display, in plaats waar nu de radio zit....

misschien heb jij of iemand anders nog het verlossende woord over de achterklep die niet automatisch met de centrale vergrendeling opengaat.

groet,

ger

hans4074 PRO, 11 jaar geleden

Die kennis van je heeft gelijk! Bij 206CC gaat kofferslot wel mee tijdens vergrendelen, maar niet mee open bij ontgrendelen, m.a.w. dit is de juiste werking.

GerUrVer, 11 jaar geleden

Hoi Hans, bedankt wederom voor je snelle reactie.
hierbij kan deze (storing) gesloten worden.
Vreselijk dat mijn KENNIS gelijk heeft, haha maar ben erg blij met je antwoord. ik ga hem dus even nog bellen zo;)

Groet,

Ger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.