Peugeot 206: peugeot 206 cc snelheidsignaal

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste collega's bij ons doet zich het volgende probleem voor met een 206 cc van 2002. Snelheismeter geen signaal. Klok gewisseld probleem bleef zich voordoen. Signaal van snelheidgever gemeten dit was een keruige blokspanning. Nu is ons echter niet duidelijk welk component deze blokspanning omzet naar een digitaal signaal. Is dit de boordcomputer of de bsi? Alle regelapparaten die gebruik maken van dit signaal hebben storing.

wie weet raad.

We hebben wel geconstateerd dat de motor niet op timing staat maar heeft volgens ons niet veel invloed op de snelheidsmeter

mvg maurice

asw

Geplaatst door asw (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Waar heb je het signaal gemeten? Ter hoogte van de snelheidssensor zelf?
Als alle regeleenheden die gebruik maken van dit signaal, storing snelheidssignaal geven, dan zou je het in de bedrading moeten zoeken lijkt me.
Heb je een elektrisch schema? Anders even het chassisno. geven.

PEUGEOT TR (0) PRO, 15 jaar geleden

de dradenbundel onder het luchtfilter controleren, waarschijnlijk een draad doorgeschuurd id geribde gaine, vooral waar de bundel geklemd zit met zgn "zip ties".

asw (0) PRO, 15 jaar geleden

Draadbreuk lijkt me niet logisch. Blokspanning van het snelheidssignaal is binnen in de auto op de aangegeven punten van peugeot aanwezig. De auto is uitgerust met een full mux systeem klokwerk wordt via soort van canbus systeem gestuurd. Het signaal behoort dus digitaal te zijn.

alvast beankt voor jullie reactie.

asw (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat ik eigenlijk graag wil weten is het volgende. Welke regelapparaat zet de blokspanning om in een digitaal signaal. Is dit de motormanagement computer of de bsi. Ik heb diverse schema´s met kabelnummers gekregen van peugeot. Als we deze nameten hebben we overal een keurige blokspanning ik kan echter nergens een digitaal signaal vinden. Diverse regelapparaten geven als storing snelheidssignaal buiten tolerantie.
In de motormanagement computer zien we echter wel een goed snelheidsignaal.

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Heeft deze auto ABS ?

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zeker nog aan het zoeken naar wel of geen ABS?
Ik zeg: geen ABS.

205GTiGriffe (0) PRO, 15 jaar geleden

Bsi al bekeken op kalk aanslag of de groene hulk?

PEUGEOT TR (0) PRO, 15 jaar geleden

asw is van de aardbol verdwenen, we wachten al 2 weken op een chassisnr

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Misschien heeftie ontdekt dat de aftermarket radio niet goed was aangesloten

asw (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo mensen sorry voor de late reactie. het probleem is opgelost de bsi was verkeerd ingeleerd zoals we zelf al dachten.
Nu hebben we echter een volgend probleem met een 206 cc. Hier is een nieuwe pompmotor van het dak gemonteerd maar de heeft ergens lucht zitten. Nu weten we niet hoe we deze moeten ontluchten.

mvg maurice wagemans

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon een paar keer heen en weer, gaat er verder vanzelf uit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum