Peugeot 206: Peugeot 206 Dashbord verlichting snelheidsmeter en toerenteller

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Bij mijn 206 automat roland garros editie brand in 1 keer de verlichting van mijn snelheidsmeter en toerenteller niet meer. Alle zekeringen nagekeken en eentje vervangen. Maar nu brand dat gedeelte nog steeds niet.
De overige lampjes van het dashbord (versnelling, verlichting olie enz branden wel?). Iemand enig idee? Ik hoop namelijk dat er ergens een storing zit en niet dat de lampjes kapot zijn ofzo.

Alvast bedankt voor het meedenken!!!!!

Leon1981

Geplaatst door Leon1981 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (470) PRO, 16 jaar geleden

hoezo, doe je liever een paar uur storing zoeken dan in 10min de lampjes van je tellerunit vernieuwen? ik zou met dat laatste beginnen..

Leon1981 (0), 16 jaar geleden

[quote=harry4203]hoezo, doe je liever een paar uur storing zoeken dan in 10min de lampjes van je tellerunit vernieuwen? ik zou met dat laatste beginnen..[/quote]
Misschien wel slimmer, maar vorige keer had ik ook een storing in mijn autoradio en die was simpel te verhelpen door de stekker van het display los te halen en weer vast te zetten. Ik dacht misschien is dit ook zo makkelijk te verhelpen.

Daarbij komt nog dat ik geen idee heb hoe ik achter mijn display kom, heb namelijk niet zoveel verstand of tekeningen van deze auto. Iemand anders misschien wel?

harry4203 (470) PRO, 16 jaar geleden

je kunt de kunststof kap die over de tellerunit zit verwijderen door deze met beleid naar je toe te trekken en tegelijkertijd iets op te tillen, daarna met 1 torx-schroefje de tellerunit verwijderen en je kunt de lampjes vervangen.

Leon1981 (0), 16 jaar geleden

[quote=harry4203]je kunt de kunststof kap die over de tellerunit zit verwijderen door deze met beleid naar je toe te trekken en tegelijkertijd iets op te tillen, daarna met 1 torx-schroefje de tellerunit verwijderen en je kunt de lampjes vervangen.[/quote]
Dan ga ik dat maar eens proberen, nog een laatste (domme) vraag. Die lampjes, wat voor type zijn deze en zijn die gewoon overal verkrijgbaar of alleen bij de dealer?

Je ziet wel dat ik nogal vaak met auto's rommel (not)

Alvast bedankt voor de moeite!!!!

harry4203 (470) PRO, 16 jaar geleden

gewoon 1.2w steeklampjes, bij iedere automat winkel te koop.

Sandor123 (0), 4 jaar geleden

Hallo,
Ik heb net een peugeot 206 roland garros gekocht jaartal 1999
En was aant rijden en toen brande opeens het moterlampje en in dat moterlampje staat een k

Is het een probleem of is er niks aan de hand?

Thnks voor diegene die me kan helpen

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.