Peugeot 206: peugeot 206 doet soms raar

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste,

ik heb soms een probleem met mijn Peugeot. Die auto start maar soms sputtert hij en als ik op mijn gas duw komt er zwarte rook uit de uitlaat. Daarnaast als ik op 70° graden zit van de motor dan gaat mijn toerental de lucht in en als ik voor de lichten sta en moet gas geven erbij dan valt de auto stil en moet ik eventjes demarreren om te kunnen starten. Wat ook gebeurd bij het toerental is dat mijn gas vastzit

Wat kan ik hier tegen doen?

Stappenmotor + bougies al vervangen

machiene

Geplaatst door machiene (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Zwarte rook is onverbrandde brandstof, dus waarschijnlijk geen vonk op 1 of meerde bougies.. Laat de ecu maar eens uitlezen, ik vermoed een defecte bobine. (doorgeslagen)

harry4203 (430) PRO, 10 jaar geleden

idd eens uitlezen, maar ik denk eerder een motortemp-sensor.

machiene (0), 10 jaar geleden

Beste,

bedankt voor de antwoorden zal volgende week eens bekijken
dus terwijl de bougies vernieuwd zijn zou ik beter dan ook kijken om de bobine te repareren en ik ga naar een kleinere garage waar ze niet beschikken over een computer kunnen ze dit ook zien zonder?

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Tegenwoordig is uitleesapparatuur zowat het eerste waar een werkplaats over moet beschikken.

Ik vermoed dat veel defecten aan de bobines worden veroorzaakt omdat de bougies veel te lang blijven zitten. Een doorgeslagen (verbrandde) bobine moet vervangen worden en het komt veelvuldig voor dat meerdere bobines in 1 set verwerkt zijn, zodat alles vervangen moet worden... Toch eerst maar eens uitlezen in welke richting het euvel gezocht moet worden.

machiene (0), 10 jaar geleden

problem fixed auto doet dit niet meer bobine vervangen

thnx!

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

kans is groot dat de oude bobine nog van de oude type was. deze is van sagem naar electrofil gegaan (of andersom durf ik zo niet direct uit mijn hoofd te zeggen)
maar de een stond erom bekend om op den duur problemen te geven. heb dan ook bobines gezien die tussen de kop en bobineblok ging vonken.

maar blij dat het met het vervangen van de bobine is opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum