Peugeot 206: Peugeot 206 slaat soms niet aan

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Mijn auto heeft soms startproblemen. Bij het starten loopt de startmotor wel, maar de motor slaat soms niet aan. De aut heeft recent een kleine beurt gehad en ik heb zelf de accu vervangen. Bij de garage is de auto uitgelezen en daar is geen foutcode gevonden.

Wat ik vandaag heb gemeten:
- Met de motor uit meet ik 12.66 V op de accu tussen de polen.
- Met de motor uit en een stroommeter tussen de plus pool en de poolklem loopt er een stroom van 0.014 A. Er blijft voor zover ik kan zien niet nog ergens een lampje branden.
- Met stationair draaiende motor (~1000 rpm) en lampen etc. uit meet ik 14.4 V tussen de polen. Als ik alle verlichting, verwarming, etc. volledig aanzet zakt dit naar 12.9 V.

Als het lukt de motor te starten rijdt de auto verder zonder enige problemen. De startproblemen doen zich alleen voor als ik eerst een stuk met de auto heb gereden, heb geparkeerd, en daarna weer verder wil. Wat lijkt te helpen is de motorkap openzetten en een half uur te wachten zodat deze wat afkoelt. De temperatuursensor van de auto lijkt te werken; de thermometer op het dashboard geeft een normale 90 °C aan bij het rijden.

Als jullie enig idee hebben wat dit zou kunnen veroorzaken dan hoor ik dat graag!

pfitzgerald

Geplaatst door pfitzgerald (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Symptomen komen overeen met een onderdeel dat warm niet meer correct werkt.
Vaak is dat de krukaspositie sensor, maat het kan ook de nokkenaspositie sensor zijn.

Wat kan helpen is het afkoelen van de betrokken onderdelen 1 voor 1 met b.v. koudspray om te zien of de motor eerder wil aanslaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.