Peugeot 207: Peugeot 207rc probleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6thp

Hoi allemaal,

Heb sinds een probleempje met mijn auto. Gisteren wou ik mijn auto gaan chippen en dus stond de auto dus eerst op de vermogensbank. Na het testen van de auto was er aan de grafiek van de auto dat ie zijn vermogen niet haalt (155 ipv 174). Dit was niet het ergste van de grafiek maar de lijn ervan.Tot 3000 toeren gaat het goed en daarna gaat het niet recht zoals het bij deze motoren eig hoort. Hij maak ipv een rechte lijn, constant van die kleine hobbeltjes. Bij inspectie onder de motorkap was er erge roet aanslag bij de leiding van de turbo te zien en ook rondom de motor was het nat van de olie. En ook in de slang die naar de intercooler gaat zit er olie. Verder verbruikt ie veel olie. Bij deze motoren hoorde ik dat ze al veel verbruiken in het algemeen maar deze verbruik nog meer. ik kreeg te horen dat eventueel de turbo stuk kan zijn. Tijdens het rijden merk ik zelf totaal niks qua vermogen verlies of eventuele dipjes in het vermogen. Want hij rijd voor mij doen heel erg lekker !! Verder heb ik een rustige rijstijl en laat de turbo wel ff nadraaien voor ik uitstap ( ookal heb ik er geen gas op gegeven ).Ik laat volgende week een grondige inspectie doen door een specialist. Maar toch ben ik benieuwd of 1 van jullie me alvast kan uitleggen wat misschien aan de hand is. Ik hoop dat ik me probleem goed heb uitgelegd. En in ieder geval bedankt !!

Gr Roberto

Ken Loen

Geplaatst door Ken Loen (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Roberto, de olie lekkage komt bij de leiding weg die boven op de turbo zit.
Moet het uitlaat spruit stuk weg/los .Komt nog wel eens voor, waarom chippen? Zorg dat ie eerst goede vermogen heeft. Je ketting en timing staat 100% goed?
Auto ook storingsvrij geheugen. Kleppen willen ook wel vervuild raken kan je met een endoscoop zien.
succes

Ken Loen (0), 9 jaar geleden

[quote=j@n-willem]Roberto, de olie lekkage komt bij de leiding weg die boven op de turbo zit.
Moet het uitlaat spruit stuk weg/los .Komt nog wel eens voor, waarom chippen? Zorg dat ie eerst goede vermogen heeft. Je ketting en timing staat 100% goed?
Auto ook storingsvrij geheugen. Kleppen willen ook wel vervuild raken kan je met een endoscoop zien.
succes[/quote]
Dank je voor je snelle reply. Ik had totaal geen benul van deze problemen en dacht dat de auto probleemvrij was. Het vermogen was voor mij gevoel er gewoon. Maar zou het de turbo kunnen zijn ?

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat wil je wat ik zeg, vervang de turbo maar dat het gewoon je geld weggooien is.(ik heb anders wel een goed doel) ga nou eerst kijken/meten of de distributie goed id en of een turbo meten.
Misschien gewoon een slangetje oid los of elektroklep.
succes ermee.
Gr jw

Ken Loen (0), 9 jaar geleden

In ieder geval bedankt vooor je antwoord.. Ik was gewoon echt geschrokken dat ik zoiets aantrof in me auto :( maarja volgende week naar de garage en dan zie ik wel.. Ik wil gewoon op het ergste voorbereid zijn ;)

Ken Loen (0), 9 jaar geleden

Helaas nog geen oplossing ... Alleen dat de turbo niet goed gemonteerd was en wel wat olie lekte ..maar de auto vertoont nu geen lekkage maar hij verbruik nog heel veel ... 1 op 350 km.
Tijdens het rijden merk ik trouwens helemaal niks van olieverbruik. Geen rook geen rare dingen. Ik laat nu de motor flushen in de hoop dat het verbruik minder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum