Peugeot 307: Peugeot 307 RD3 radio werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem.

Ik heb een Peugeot 307 aangeschaft. Er zit geen radio in. Nu heb ik een originele fabrieksradio, type RD3 gemonteerd. Deze is uiteraard aangepast aan de VINcode van de auto (anders hoor je die irritante bleep door de speakers). Radio doet niets, je hoort wel de cd laden. Voor alle duidelijkheid de radio is in orde. Draden en stekkers nagemeten, in orde.

Omdat er in het verleden ooit is geklooit met de radio (er zat er geen in), denk ik aan twee dingen. Zou het kunnen zijn dat er corrupte data in het display eeprom (93c46) zit? Kan het zijn dat als de auto ooit is aangesloten op Peugeot diagnose apparatuur zonder een fabrieksradio in het dashboard, de radio comms worden uitgeschakeld op het display (via OBD)? Zoja, is het dan mogelijk deze te activeren zonder de OBD te gebruiken?

Misschien zit ik er wel helemaal naast. Wellicht kan iemand mij uit de brand kan helpen.

Alvast bedankt.
beumere

beumere

Geplaatst door beumere (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de radio ook met de juiste diagnose apparatuur op aanwezig gezet (configuratie en telecodering) in de diverse eenheden zoals BSI en MF display?

beumere (0), 13 jaar geleden

Hans,

De radio is in mijn auto nooit op diagnose apparatuur aangesloten geweest. Maar ik begrijp dat als de radio niet op aanwezig staat, deze niets doet. In en uitwerpen cd doet de radio overigens wel.

heemskerk4251 (0), 13 jaar geleden

Alles moet worden aangemeld in de BSI. Zelfs de loudness! Cd's uitwerpen doe'tie altijd als je er spanning op zet.

gr.

Cees Heemskerk

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Loudness is gewoon in het menu van de radio aan of uit te zetten.
En inderdaad...als de RD3 niet op aanwezig is gezet in de BSI, zal hij geen muziek/geluid geven. Afhankelijk van RD3 uitvoering (VDO of Clarion dacht ik) en type auto, in dit geval 307, zal ook de radio nog bepaalde instellingen nodig hebben om correct te kunnen werken. Dit moet eveneens met de (dealer) apparatuur.
Zoals Cees al aangeeft zal de radio de CD's wél inslikken en uitwerpen.

heemskerk4251 (0), 13 jaar geleden

Hans,

Bij mijn 406 werkte de loudness totaal niet na het aanmelden. Kwam ik natuurlijk pas later achter. Opnieuw naar de dealer... en ook dat kon met behulp van de 'laptop' opgelost worden. Ik ging er dus van uit dat ook dat te beïnvloeden is.

gr.

Cees

beumere (0), 13 jaar geleden

Langs de dealer gegaan. Radio laten inlezen, werkt weer.

Hans en Cees bedankt voor jullie reacties.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

ja de tijd van even een radio aansluiten en muziek luisteren is bijna voorbij, het wordt er niet leuker op.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.