Peugeot 307: Peugeot 307 sleutel werkt niet (meer)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Vorige week een nieuwe sleutel besteld voor mijn Peugeot 307 welke ik gisteren binnen gekregen heb. Nu heb ik de chip en de sleutel omgezet, waardoor ik dus alleen de kunstof behuizing heb vervangen. Nu werkt de CV wel en werkt de startmotor, maar slaat niet aan. Het lijkt er dus op dat de sleutel de code kwijt is? Wel raar, want heb de batterij niet verwijderd gehad. Ik heb tevens geprobeerd de sleutel op contact te zetten en 10 sec de vergrendelknop vast te houden. Ook daarmee wilt hij niet starten.

Met de reservesleutel zonder afstandsbediening krijg ik de auto wel gestart, dus het moet iets met de sleutel zijn. Echter vind ik 't sterk dat alleen een kunstof behuizing het probleem zou moeten zijn. Bij mijn vorige sleutel heb ik 'm ook wel eens uit elkaar gehad en toen bleef hij wel gewoon werken.

Iemand een idee wat ik zou kunnen proberen?

RogerGodefroy

Geplaatst door RogerGodefroy (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

marco7126 (0) PRO, 13 jaar geleden

klinkt toch dat de computer de sleutel niet herkent

RogerGodefroy (0), 13 jaar geleden

Maar hoe kan het dan dat de electronica (transponder en CV) gewisseld is zonder de batterij te verwijderen en de sleutel is omget naar de nieuwe behuizing hij het opeens niet meer zou doen. Dat hij de sleutel niet herkend lijkt me logisch, aangezien de reserversleutel wel werkt. De vraag is dan ook wat ik eraan kan doen... volgens mij hoeft hij namelijk niet opnieuw geprogrammeerd te worden, maar was het een trucje zoals de sleutel in het contact stoppen en de vergrendelknop ingedrukt houden.

sjaak14 (0), 13 jaar geleden

transponderchip uitsluiten. dwz, transponderchip uit reservesleutel halen en in je nieuwe sleutel doen. start motor dan wel dan is je transponderchip overleden.

RogerGodefroy (0), 13 jaar geleden

Hij heeft gisteren nog gewoon gewerkt. Alleen de drukknoppen waren beschadigd waarna ik een nieuwe sleutel(behuizing) heb besteld. Dmv het schroefje heb ik hem open gemaakt en het sleutelgedeelte + chip overgezet naar de nieuwe behuizing. Verder werkt de centrale vergrendeling wel nog met de afstandsbediening, dus de chip lijkt dus wel nog te werken. De reservesleutel is zonder afstandsbediening en zit vast in de sleutel... Deze kan ik dus helaas niet zomaar wisselen.

UPDATE:

Ik was nog even het googelen en kwam tegen dat de transponder nog los in de sleutel zit, dus los van het CV-gedeelte. Een klein zwart plaatje zoals op de volgende afbeelding: http://www.daciamodellen.nl/wordpress/wp...

Deze heb ik echter over het hoofd gezien en gisteren dus met m'n oude behuizing weggegooid. Straks maar eens in de prullenbak gaan zoeken, want dit lijkt me toch wel voornaam om er in te zetten, of heb ik ongelijk en zit dit stukje niet in een 307-CV-sleutel?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat zwarte trapeziumvormige blokje is de transponder......óók bij 307, dus als je dit blokje niet overgezet hebt, zal het inderdaad niet werken.
Het indrukken van 1 van de knoppen van de afst.bediening heeft niets te maken met startblokkering, maar deze procedure dient om de werking van de centrale portiervergrendeling werkend te krijgen = synchroniseren

RogerGodefroy (0), 13 jaar geleden

Ok... dan ga ik straks als ik thuis ben de vuilnisbak even op de kop houden en de sleutel boven water toveren. Hoop dat hij enigzins is blijven zitten in de oude en dat ik niet de gehele bak moet omploegen voor de transponder. Zie in de nieuwe sleutel welke ik nu wel bij me heb inderdaad het compartimentje voorin waar hij in zou moeten zitten. Alvast bedankt voor de antwoorden. Ik zal straks de uitslag van mijn zoektocht nog even vermelden.

@hans: ik wist alleen dat als de sleutel niet werkte je hem moest synchroniseren (bijv. na batterijwissel), maar was niet op de hoogte van een losse transponder wat ook nog in de sleutel zat. Dacht dat alles gewoon op 't chipje erbij zat.

RogerGodefroy (0), 13 jaar geleden

De transponder was inderdaad de boosdoener. De electronica én transponder in de nieuwe sleutel en alles werkt naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.