Peugeot 406: Peugeot 406 - centrale vergrendelings centrale

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo allemaal,
Ik heb een peugeot 406 uit 1998 (sedan) met twee sleutels, waarvan één met (infrarood) afstandsbediening.
Nu is de sleutel met de afstandsbediening kapot. Omdat een nieuwe sleutel nogal duur is heb ik een nieuw centrale deurvergrendelingssetje gekocht met klapsleutels, deze moet je aansluiten op de bestaande centrale deur vergrendeling.
Ik heb een aansluitschema voor de 406 erbij gekregen, maar nou heb ik geen idee waar ik de bestaande CV centrale kan vinden in de peugeot. De ontvanger zit op het plafond, en de centrale schijnt onder de stuurkolom te zitten. Echter ik zie daar zoveel draden en blokjes dat ik niet weet welke ik moet hebben. Iemand anders tipte me dat hij mogelijk achter het dashboardkastje zou zitten?

Bedankt alvast!

rna

Geplaatst door rna (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rna (0), 13 jaar geleden

OK, heb em gevonden door het kleed met de drukknopen weg te trekken. Het is een zwart kastje met de tekst kiekert volgensmij?
Echter kan ik er zo met geen mogelijkheid bij om kabels aan te sluiten. Dus de vraag staat nog steeds, hoe kom ik goed bij mn CV centrale?

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij zit er achter het schoppaneel van de passagier een kastje waar onder andere de bedrading van de cv in/uit komt. Als je de deuren ver/ont grendeld merk je dat er in dat kastje wat klik. Even met een multimeter de draden op de stekker doormeten tijdens het ver/ont grendelen en daar vervolgens het aftermarket setje op aansluiten.

rna (0), 13 jaar geleden

Het schoppaneel. Bedoel je daarmee de ruimte achter het dashboardkastje dat verborgen zit met het kleed en de drukknoppen?

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Ja, dat waar je tegen aan schopt als je gewoon op de stoel zou zitten.

rna (0), 13 jaar geleden

Jep dat kastje heb ik gevonden, er staat op: kiekert.
Hier komt inderdaad de bedrading van de CV op uit, en die moet ik ook hebben. Het probleem is echter, hoe kom ik erbij? Want door het schoppaneel te verwijderen kan ik er onmogelijk bij, het kastje zit helemaal bovenin in een hoekje vast en de bedrading is erg kort. Lukt me nooit om daar zomaar bij te komen.....

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Het is voor mij alweer een hele tijd terug dat ik dat aangesloten heb, maar volgens mij kon ik er gewoon bij komen, niet makkelijk, maar dat is met alles waar je bij moet zijn. Misschien dat ik dat kastje los heb gekregen en daardoor wat meer werkruimte kon creëren.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.