Peugeot 406: Peugeot 406 Km Teller Valt Soms Weg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

De Km Teller Viel Eerst Af En Toe Weg Maar Dat Wordt Steeds Erger
De Rest Van Het Instrumentenpaneel Doet Het Perfect

MOLENBAND

Geplaatst door MOLENBAND (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Sensor op de versnellingsbak vervangen.

lucas6698 (0) PRO, 15 jaar geleden

als je de teller uit elkaar haalt wil het ook nog wel eens een soldering op de printplaat van de teller zelf.er zitten achterop de teller drie langere pennen deze gaat het om.

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=lucas6698]als je de teller uit elkaar haalt wil het ook nog wel eens een soldering op de printplaat van de teller zelf.er zitten achterop de teller drie langere pennen deze gaat het om.[/quote]
Dat is eigenlijk alleen maar bij de 406 modellen van voor 2001. Om dat zeker te weten kun je de klant vragen om te kijken of de verbruiksmeter en kilometerteller ook wegvallen. Als die beide wegvallen is de sensor op de bak slecht.

Kuno (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste allemaal,

Ook mijn Peugeot 406 (uit 1996) heeft problemen met de toerenteller en snelheidsmeter. Bij 20km geeft ie 70 aan, soms helmaal niets, en tegenwoorden 0, 60 of 110. Met een tikje op het dashboard kon dit nogal eens verholpen worden, nu niet meer. Ook de km teller sprong bij een tik op het dahboard van 195kkm naar305kkm en laat sommige cijfers niet meer goed zien.

Ik heb op meerdere fora al gelezen dat het waarschijnlijk te maken heeft met de solderingen op de printplaat van de klokken. Navraag vanavond bij de Peugeot dealer in hier resulteerde dat er helemaal geen printplaat in zit...?? Die geloof ik voorlopig niet.

Nu heb ik een vraag, hoe haal ik die klokken er uit? Ik heb de drie boutjes losgedraaid aan de binnen/bovenkant van het dashboard maar zelf met een schroevendraaier lukt het me niet om het los te krijgen. Heeft iemand een idee?

Bon soir!
Kuno

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

De hele kunstof lijst moet los. Eerst de ventilatieroosters loshalen door deze naar een kant toe te duwen. Daaronder zie je de lipjes waarmee de omlijsting vast zit. Als deze weg is zitten er onderin ook nog twee schroeven die je dashboard vast houdt. En het zijn zeker de solderingen van de tellers.

Kuno (0) PRO, 15 jaar geleden

Pieter,

Bedankt! Ik ga daar zaterdag mee aan de slag. In het donker lukt dat allemaal niet zo goed,

groeten,
Kuno

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

check anders nog even op het particulieren deel, hier zijn zelfs foto's gepost van het uitbouwen van de onderdelen/

Kuno (0) PRO, 15 jaar geleden

Pieter,

Al was het nog wat gedoe om de printplaat los te krijgen is het gelukt. De solderingen van de vier pinnen van de meters waaren allemaal niet zo goed meer. Na doorsolderen doen beide tellers het weer!
groeten,
Kuno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.