Peugeot 406: Peugeot 406 coupe 2.0 16v 1999 (plg g3) start slecht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Peugeot 406 coupe 2.0 16v 1999 (plg g3) start slecht. De laatste maand (wellicht door iets lagere temperaturen) start de auto soms slecht, de ene dag hoor ik niets byzonders en gaat het goed, de andere dag ratelt het onder de motorklep en soms redelijk hard. Hij start dan net aan, maar slaat soms uit. Zou het dde startmotor kunnen zijn??? Accu is pas geleden vernieuwd, dus die zou geen problemen moeten geven.

Ik ga m trouwens waarschijnlijk binnenkort verkopen of inruilen ivm kind op komst en grotere auto (bijv. Citroen C5 station.)

[url=http://imageshack.us][img]http://img249.imageshack.us/img249/899/4...[/img][/url]

Bloempie

Geplaatst door Bloempie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Wanneer heb je er voor het laatst verse benzine ingegooid ? Starten doet de auto op benzine en daarna schakelt hij over op LPG. Slecht starten kan dus duiden op een probleem met de benzine. Als je een half jaar geleden voor het laatst benzine getankt hebt (niet ongebruikelijk voor een auto op LPG) dan kan het zijn dat de benzine niet goed meer is en dat de auto daardoor niet goed start.

Bloempie (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Benzine getankt ca maand geleden denk ik, ik verwacht niet dat dat het is, maar ik zal sowieso ff bijtanken en opletten.

Misschien is het de vleoistof van de stuurbekrachtiging of de startmotor blijft meedraaien (dat zijn 2 dingen die ik gegoogled heb).

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Als ik het goed begrijp is het "lawaai" wat je hoort niet het slecht lopen van de motor, maar iets wat vlak na het starten herrie maakt? Dus de motor loopt wel altijd netjes? Niet op 3 cilinders (schudden en stoten van de motor)?

AntonenJolien (0), 15 jaar geleden

Welke olie zit erin? Met de verkeerde olie kunnen de hydraulische klepstoters bij een koude motor problemen geven. Hier zijn meerdere items aan gewijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum