Peugeot 406: Start problemen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

2 weken geleden startte mijn auto niet meer. Hierbij de dealer gevraagd hoe en wat en die zeiden dat het de stationaire stappenmotor was. Maar dat was wel een heel duur geintje. Dus toch mijn oom maar opgebeld en die zei dat ik eerst mijn brandstoffilter moest vervangen. Dit gedaan en toen deed hij het weer goed, tot paar dagen geleden. Misschien dat het aan de kou en het vocht in de lucht ligt, maar de problemen doen zich nu af en toe voor dat hij niet wil starten. Na een paar keer aangehaald te hebben en wat gas geven bij het starten doet hij het weer. Maar zou het hier kunnen liggen aan de kleppen of bobines of heeft iemand anders nog een idee waar het aan kan liggen?

Groeten,
Kikkertje

NLKikker

Geplaatst door NLKikker (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Niet starten, wil dat zeggen dat de startmotor niet rondkomt? Of draait die wel en slaat de motor niet aan, dit is een heel groot verschil.

NLKikker (0), 15 jaar geleden

De motor start wel, maar slaat meteen weer af. Heel af en toe komt dit voor. Afgelopen 2 dagen geen last meer van gehad, maar zal niet lang meer duren denk ik. En nou kwam ik ook achter het volgende dat als de motor warm is hij net onder de 1000 toeren stationair blijft lopen. Is dit normaal of moet dit bijgesteld worden?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.