Peugeot 406: foutmelding airbag 406

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

In de vakantie heb ik even de aarde van de accu los gehad. Sindsdien krijg ik na het starten een foutmelding op mijn display. Er staat dan"storing airbag" en het lampje van de airbag blijft dan continu branden op de tellerunit. Bij Brezan is de auto uitgelezen en kwam het volgende tevoorschijn: 2 = onstekingscircuit bestuurder stap 2, open circuit. Ik heb na een tip van de peugeotgarage en naar aanleiding van meerdere tips op deze site de stekkers onder de bestuurdersstoel afgeknipt een door gesoldeerd, maar dit geeft geen resultaat. Ook heb ik gekeken naar de blauwe en bruine com 2000 stekkers bij het stuur, maar deze lijken prima net als de stekker onder de asbak. Wie heeft er een idee wat ik verder nog kan doen?

johanoli4

Geplaatst door johanoli4 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt mij een storing in de com2000 zelf.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

waarom heb je de - pool er afgehaald ?... laat hem eens uitlezen door de DEALER en niet de BREZAN met een universele spullen kunnen ze lang niet alles uitlezen.

johanoli4 (0), 15 jaar geleden

Ik heb de pool er afgehaald omdat ik meerdere foutmeldingen kreeg en hoopte dat dit een reset voor de boordcomputer kon zijn. Het bleek echter dat het weer aan de schakelweerstanden lag van de koelventilator. Deze had ik vorig jaar ook al vervangen, maar elke keer als we weer in de bergen reden kwamen dezelfde foutmeldingen weer. Volgens iemand op deze site kon de koelventilator zelf het probleem zijn als deze bijv. te zwaar loopt. Vorige week heb ik hiernaar gekeken en bedacht mij toen dat ik er in dezelfde vakantie achter kwam dat ze bij de dealer 2 jaar geleden een nieuwe radiator hadden geplaatst, maar deze niet hadden vastgezet met de 2 bovenste moertjes. Hierdoor kon deze een stukje achterover kantelen en ik denk dat dit ervoor heeft gezorgd dat de ventilator te zwaar ging draaien. Ik zal deze week even naar de dealer gaan om hem te laten uitlezen. Overigens kwam er bij de schakelweerstanden bij de dealer exact hetzelfde tevoorschijn als bij de Brezan. En bij de dealer wist men niet wat het kon zijn! Daar ben ik gelukkig via deze site achtergekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum