Peugeot 406: moter loopt op drie cilinders na zware regenbui; bougies vervang

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 1.8 SR break16V

Goedemorgen,

Na 130 km probleemloos in een zware regenbui gereden te hebben, wilde mijn auto de volgende ochternd niet starten. De motor sloeg aan, schudde alsof hij op drie cilinders liep en sloeg vervolgens weer af. Na ongeveer 7 keer doorstarten sloeg de motor weer aan, liep onregelmatig en ging na enkele minuten weer goed lopen.
Waarschijnlijk vocht in de motor, of slechte bougiekabels.......?????

Hoe kan ik trouwens de bougies van dit model vervangen? Helaas is de autovraagbaak voor de peugeot 406 van bouwjaar 2000 niet geschreven.

m.v.g.
Bert
Amstelveen

avbert

Geplaatst door avbert (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Bougiekabels heeft hij niet! Er zit een groot bobineblok dat rechtstreeks op de bougies zit, je moet dit blok loshalen om bij de bougies te kunnen.

avbert (0), 15 jaar geleden

Is het moeilijk om dit bobineblok los te halen? Is daar speciaal gereedschap voor nodig?
Bij mijn vorige auto, de peugeot 405, deed ik de kleine dingen zoals luchtfilter,bougies en oliefilter vervangen altijd zelf.

Bedankt voor je reactie.

m.v.g.
Bert

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit zit met een paar schroeven vast, haal ze los en je kan het eraf halen, daaronder zitten dan de bougies. Ik denk dat het inbusbouten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.