Peugeot 406: Peugeot 406 valt uit tijdens het rijden.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb het volgende probleem met mijn 406:

Onder het rijden heeft de auto ineens totaal geen trekkracht. Alle lampjes blijven uit en de stuurbekrachtiging blijft ook gewoon werken, dus de motor loopt wel.
Alleen als ik gas probeer te geven smoort de motor. Zodra ik aan de kant ga staan en de motor uitzet, kan ik gewoon opnieuw starten.
Inmiddels zijn de bougies, de bougiekabels en het relais van de brandstofpomp vervangen. De brandstofpomp blijft overigens gewoon draaien hebben we geconstateerd.
De benzinemeter, die normaal mooi rustig een niveau aangeeft, slaat op moment heel onrustig van vol naar leeg.(maar of dat er iets mee te maken heeft?)
DE garage komt niet verder dan steeds maar dingen vervangen. Omdat ik dat een beetje te duur vindt worden probeer ik hier een aanwijzing te vinden.
Kan het wellicht een defect contactslot zijn? Verleden week viel spontaan de aanjager uit.

Willem

DIWI

Geplaatst door DIWI (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

AntonenJolien (0), 15 jaar geleden

Bobine OK?

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Je zult géén BSI hebben. Wel kan de ECU in de war raken van defecte bobine.

adil (0), 15 jaar geleden

hallo ik heb peugeot 406 1.8 16v van 1996 als rij valt hij uit ik heb alles vervangen wat er er vangen valt ik hoop dat er imand antwoord heeft heeft men al 500 euro gekost en ze weten de porbleem niet bij voorbaat dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.