Peugeot 406: Peugeot 406 problemen met climate control - computer 2.0 HDi bj.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

Paar dagen geleden merk ik dat mijn airco niet koelt (auto. Climate control). Naar een airco specialist geweest en die heeft alles nagekeken, en bleek alles in orde te zijn behalve dat systeem aan ging. Hij kon geen probleem vinden maar dacht aan iets elektrische. Vervolgens hebben ze elektricien erbij gehaald maar hij kon ook niks vinden. Ben doorverwezen naar dealer.
Dealer heeft computer afgelezen en constateerde dat de computer van de auto kapot is. Dit zou de oorzaak moeten zijn van deze airco storing. Ze zouden nieuwe computer moeten plaatsen, alle data opnieuw uploaden en sleutels coderen etc etc. Rare is dat buiten dit om alles perfect doet, geen fout melding op het scherm, geen waarschuwingslampjes op dashboard etc, lichten, richtingaanwijzers en alles doet het goed.
Kosten zijn 550 euro ex BTW voor de computer alleen. Het onderhoud van deze auto is sinds november veel gekost en nu ben ik niet echt bereid zoveel geld te geven voor nieuwe computer in 8 jaar oude auto. Bovendien weet dealer niet 100% zeker of climate control probleemloos gaat werken. Werkplaatschef had het over metingen van compressor en inductie stroom en nog andere zaken die ik niet helemaal begrijp.
Weet iemand of het mogelijk is gebruikt computer in te zetten (natuurlijk na opnieuw inlezen etc) of is het misschien mogelijk om airco buiten computer om aan en uit te zetten. Bij aircospecialist hebben ze accu en compressor verbonden en alles deed het weer. Compressor ging aan, ventilator ook, binnen werd koude lucht ingeblazen. Dus ik dacht, zou dit mogelijk kunnen zijn om met een aparte schakelaar airco aan en uit te zetten. Het is wel provisorisch maar als het zou kunnen, denk toch veel goedkoper dan nieuwe computer te kopen, zonder echte garantie dat dit probleem gaat oplossen.

Alvast bedankt voor jullie bijdrage.

curly

Geplaatst door curly (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat vaker gebeurt is dat er een relais op de BSI (computer) defect is. Er zijn hier meerdere berichten over hoe deze te vervangen.

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

De goedkope oplossing staat het beste omschreven op:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

curly (0), 16 jaar geleden

Bedankt allemaal.
Ik heb relay op 24 april vervangen en alles doet het weer.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

En de kosten? Zeker ipv 550,- ex btw nu 5,50 incl btw

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.