Peugeot 407: Peugeot 407SW 2005 trekhaak afneembaar

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik moet hier een trekhaak onder vandaan halen en er zit zo'n module op voor de waarschuwing op het dashboard (dat verlichting het niet doen, dat je dan een waarschuwing krijgt) en die moet er ook uit, maar weten jullie waar dat ding normaliter gemonteerd wordt?

Kort samengevat. Ik moet het hele zaakje demonteren. Waar moet ik op letten?

600rr

Geplaatst door 600rr (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Puurgenot (0) PRO, 16 jaar geleden

let er op dat de trekhaak ook weer wordt uitgeleerd(gedemonteerd ) in de BSI anders geeft hij continu een storing op het display.
Let er ook op dat de constante stroom weer op de juiste aansluiting komt.
succes Oldtimer.

600rr (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Puurgenot]let er op dat de trekhaak ook weer wordt uitgeleerd(gedemonteerd ) in de BSI anders geeft hij continu een storing op het display.
Let er ook op dat de constante stroom weer op de juiste aansluiting komt.
succes Oldtimer.[/quote]
Bedankt! Ik zal gelijk even een afspraak maken bij de Peugeot voor het uitleren.

De bedrading zal wel lukken, maar is die module voor het goed functioneren van de display ook achterin gemonteerd?

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, maar de achter verlichting wordt digitaal aangestuurd en de moduul die de digitale signalen weer ombouwt naar spanningen voor de lampen daar zit de module voor de trekhaak op gemonteerd.
Die module ziet a.h.w. als er een lampje stuk is en als je dus de module van de trekhaak eraf haalt "ziet"hij steeds kapotte lampjes.
Via de module wordt ook de injectie van Eolys in de tank bij een auto met roetfilter aangestuurd vandaar die waarschuwing over de constante stroomdraad,het is namelijk bij de eerste montage's voorgekomen dat dat niet goed ging en dan liep de motor stuk.

600rr (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=oldtimer]Nee, maar de achter verlichting wordt digitaal aangestuurd en de moduul die de digitale signalen weer ombouwt naar spanningen voor de lampen daar zit de module voor de trekhaak op gemonteerd.
Die module ziet a.h.w. als er een lampje stuk is en als je dus de module van de trekhaak eraf haalt "ziet"hij steeds kapotte lampjes.
Via de module wordt ook de injectie van Eolys in de tank bij een auto met roetfilter aangestuurd vandaar die waarschuwing over de constante stroomdraad,het is namelijk bij de eerste montage's voorgekomen dat dat niet goed ging en dan liep de motor stuk.[/quote]
Maar die constante stroomdraad moet perse los dan? Of moet die gewoon op dezelfde plek terug, maar dan zonder de module ertussen?

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij de montage moet er een stekker worden om gebouwd komt er ahw tussen te zitten,is een beetje moeilijk uit te leggen zo misschien is er bij de dealer nog iemand die een inbouw beschrijving heeft liggen die je even kunt inzien.

600rr (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb de bedrading laten zitten. Ook Peugeot wilde zijn handen er niet aan branden, want 't is geen origineel onderdeel wat gemonteerd was. Ik heb de klant geadviseerd dit bij de inbouwer te laten demonteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.