Peugeot Boxer: Peugeot Boxer 1 van niet servo naar servostuur..

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 D

Beste Leden.

Weer er soms iemand of een stuurhuis met stuurbekrachtiging zou passen in een boxer die geen stuurbekrachtiging heeft?? Buiten het stuurhuis, servopomp, pompsteun en reservoir is er nog iets anders waar ik nog moet naar kijken of over het hoofd zie?

Busje is een boxer 1900 D bj 1997 230L


Met Vriendelijk Groet

Dave

Dave-77

Geplaatst door Dave-77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 9 jaar geleden

Leidingen, extra v-snaar, en misschien een andere krukas poulie

[img]http://i57.tinypic.com/2djno6q.png[/img]

bieuwke (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik vraag me af of de 1900d ooit met stuurbekrachtiging is geleverd.Ik denk dus dat je de pomp en poelie van b.v. een peugeot expert moet gebruiken.Succes!Overigens denk ik dat bovenliggende tekening niet klopt aangezien jij haast zeker geen airco zult hebben.

Hans4040 (290) PRO, 9 jaar geleden

@matthijs , bovenstaand plaatje gaat over de uitvoering met airco, met sturrbekrachtiging, of met beide.
Dat doet aan de lokatie van de poeilies en snaren niets af...als hij geen airco heeft, denk je die gewoon weg.

Dave-77 (0), 9 jaar geleden

Heren,

Mijn dank voor de snelle reactie,

@ Hans4040: Airco heb ik niet en op de tekening die jij me opgestuurd hebt is de alternator op de plaats van de airco, maar dat maakt denk ik niet veel uit omdat de servo-pomp zich aan de achterzijde van de motor bevind net naast/onder de waterpomp "als ik het mis heb dan mag je me altijd verbeteren" alles is er wel op voorzien, buiten de pompsteun na is er plaats voorzien voor het reservoir en er zijn beugels voorzien voor de leidingen, en idd ik zal een andere poelie moeten gebruiken omdat de pomp door een aparte riem word aangedreven, op zich niet erg want de tandriem is er af voor een nieuwe kit! op zich valt het nog heel goed mee, hoop dat dit lukt want zonder stuurbekrachtiging is het echt zweten, iemand die daar mee rondrijd zal toch wel even moeten gaan fitnessen!!!! het busje is in prima staat, blanco gekeurd "apk" en maar 107dkm op de teller, voor mijn werk is dit een prima aankoop, heb hem bijna gratis en voor niets op de kop kunnen tikken en ik denk wel dat het het proberen waard is.

@Bieuwke: Volgens de info op het net zijn deze motoren wel uitgebracht met stuurbekrachtiging! het is het XUD9 Blok.

Als iemand nog tips of afbeeldingen heeft deze zijn altijd welkom

Met Vriendelijk Groet

Dave.

bieuwke (0) PRO, 9 jaar geleden

mooi,maar ik denk dat er met een 19diesel weinig rondrijden met stuurbekrachtiging,laat staan dat je hem vindt op de sloop,vandaar mijn suggestie om de pomp van een expert te gebruiken.Succes!!

Dave-77 (0), 9 jaar geleden

Hallo Bieuwke,

Heb een stuurhuis gevonden compleet met pomp voor 150 Euro! is nog een aanvaardbare prijs vind ik.. nu weet ik niet of deze echt specifiek van een boxer komt of van een ander voertuig met dezelfde motor en cilinderinhoud?! Zouden de pompen/stuurhuis verschillend kunnen zijn van bv een boxer 2.5 D, 2.5 Td of een 2.8?? Ik moet deze nog gaan halen en ik neem het oude stuurhuis toch mee zodat ik kan vergelijken.

Met Vriendelijke Groet

Dave

bieuwke (0) PRO, 9 jaar geleden

Hallo Dave,het stuurhuis moet van een boxer/jumper of ducato zijn.Qua stuurhuis maakt het niet uit of het een 2.5D 2.5 Td of 2.8 is.Qua pomp denk ik dat die van deze motoren niet past evenals de krukaspoelie.Daarom schreef ik al dat je de pomp van een expert/jumpy of scudo moet gebruiken omdat die ook een 1.9 diesel hebben.EEn 1.9 dieselmotor van een boxer ziet er totaal anders uit als een 2.5 of 2.8 vandaar dat ik denk dat de pompbevestiging anders is.Succes!

Dave-77 (0), 9 jaar geleden

Hey Bieuwke,

Dank u wel voor de duidelijke uitleg, ik weet genoeg,
Hartelijk dank.

Met Vriendelijke Groet.

Dave

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.