Peugeot Partner: peugeot partner ; radiator probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

de radiator blijft koud als motor op temperatuur is , het expantievat wordt heet , ook de onderste darm (onder expantievat ) uit de radiator wat naar de motor loop blijft koud.
de stop van het expantievat maakt ook een sissend geluid.

de verwarming werkt , als ook de koelingsfan slaat aan bij stationair draaien .

mijn eerste gedacht is dat de waterpomp defect is .

iemand een gedacht , alvast bedankt

strype

Geplaatst door strype (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Radiateur verstopt. Is er toevallig een anti lek middel ingegooit ?

strype (0), 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]Radiateur verstopt. Is er toevallig een anti lek middel ingegooit ?[/quote]
door mij niet , en zie ook geen sporen van een antilekmiddel in koelwater, heb deze wagen 2 de hands gekocht bij een garage(is van de zoon van de garage geweest ), zijn ook geen sporen van waterlekken ,

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat sissen mag ook niet,lijkt wel lucht in het systeem..Controleer het peil eens bij koude motor en vul zonodig bij,verhelp ook dat gesis even als eerste ( Dop kapot / teveel druk op koelsysteem ? )

Maar loopt de motor dan ook niet warm ? Het kan toch haast bijna niet dat alles naar behoren werkt,geen te hoge temp,fan die draait,verwarming die warm word,en de radiateur die koud blijft ?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.