Peugeot 406: Peugeot Raambediening aan bestuurderszijde kan achterramen niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo,

Sinds een tijdje is van de ene op de andere dag het niet meer mogelijk om de achterramen te bedienen via het console aan de bestuurderszijde.
Ik heb het console al even verwisseld met die van mijn broer, ( heeft zelfde auto ) maar helaas was het probleem hier niet mee opgelost.

Raar is nu dan ook dat de verlichting voor de bediening van de achterramen niet meer brand. je zou denken geen spanning. Ik heb ook al even gekeken naar de zekeringen en de draden maar ik kon zo hier geen fouten in ontdekken. Wat ook raar is is dat wanneer je het contact uitgezet hebt en de sleutel verwijderd hebt dat de lampjes dan van de achterramen op het console wel gaan branden. Druk je de knoppen dan in dan gaan de lampjes weer uit. Lijkt mij dus niet dat er een draadbreuk is. Achterramen bedienen overigens met de knoppen aan de achterzijde gaat goed. Volgens mijn garage welke hem aan de computer heeft gehangen ziet hij zo geen problemen en kan hij niets resetten.

Heeft iemand een oplossing ? Dank je ! gr Eelco

Eelco Baardman

Geplaatst door Eelco Baardman (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

LuckyMe (0), 10 jaar geleden

Ben geen expert, maar het feit dat het de bestuurdersportier betreft (dat het vaakste gebruikt wordt), deed mij toch meteen aan een draadbreuk/kortsluiting in de doorvoertule tussen carrosserie en deur denken. Heb eens bij mijn 306 (met VANBus systeem) zoiets gehad. Er traden allerhande rare, schijnbaar onverklaarbare elektrische problemen op omdat het boordnet, waarover allerlei stuursignalen worden verstuurd, als het ware in de war werd gebracht. Weet niet of jouw 406 ook zo'n systeem heeft.

Eelco Baardman (0), 10 jaar geleden

Hoi,

daar heb ik inderdaad ook aan gedacht maar doordat de lampjes gaan branden bij het uitzetten lijkt me die draadbreuk weer niet van toepassing. Maar het zou natuurlijk wel kunnen dat de computer het nu niet meer herkend. Misschien dat iemand weet hoe ik ze weer kan laten herkennen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.