Peugeot 106: piepend geluid motor peugeot 106 1.3 rallye ph1

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i Rallye phase 1

Geachte lezer,

ik zit met het volgende probleem, ik heb de motor van mijn peugeot 106 1.3 rallye phase 1 vervangen omdat de motor daarvoor het begeven had, ik heb deze zelf vervangen en de motor loopt op zich goed geen druk verlies bij het rijden of wat dan ook. Tevens heb ik bij het vervangen de koppakking vervangen, distributieriem met waterpomp spanrol e.d. , de carterpan pakking de klepdeksel pakking, krukaskeering pakking, alles volgens de hayes handleiding tevens heb ik de kleppen gesteld ook zijn alle bouten met t juiste moment vastgedraaid.

NU HET PROBLEEM: de motor maakt stationair draaiend en rijden een soort krijsend/sjilpend/slijpend geluid, dat van de kant van de distributie riem/ midden/onderkant van het motorblok lijkt te komen maar ik kan het niet plaatsen. weet iemand want het kan zijn en zo ja is het schadelijk of gewoon mee te rijden? tevens helpt het mischien dat ik erbij vertel dat het geplaatste blok een 3-8 jaar heeft stil gestaan wel een waar met olie maar toch. als iemand mij ook maar iets kan verder helpen zou ik het fijn vinden. als iemand misschien alleen kan helpen als ze het blok draaiende zien of het geluid horen kan ik ook nog een film maken en die op youtube plaatsen. maar als iemand zo al in een richting kan wijzen waardoor dit geluid ontstaat zou ik het ook graag horen.

met vriendelijke groet,
Etienne

rallye2514

Geplaatst door rallye2514 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

John5711 (0) PRO, 11 jaar geleden

Staat de distributieriem niet véél te strak? Of raakt een van de beschermkappen die riem nergens?

rallye2514 (0), 11 jaar geleden

hmm dat kan maar volgens mij niet, distributie riem hebben we zo aangespannen dat je hem een kwartslag kunt draaien zoals in het boek stond maar kan proberen hem iets losser te zetten misschien zo nog andere ideeen waar het nog meer aan kan liggen, was er nog bij vergeten te vermelden dat hij het geluid ook zonder kappen op distributie en zonder dat de dynamo gemonteerd was maakt.

John5711 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik neem aan dat de oliedruk in orde is? Misschien een slechte spanrol of waterpomp? Nieuw hoeft niet per definitie goed te zijn ! Een klein probleempje in een lagertje of een scheef asje van de waterpomp kan al veel geluid veroorzaken.
Ik zou de riem even verwijderen, en met de hand de waterpomp en spanrol draaien en dan voelen of je iets merkt van aanlopen of zwaardere stukken.

rallye2514 (0), 11 jaar geleden

ja dat kan ik nog proberen, zou wel raar zijn omdat ik het van te voren gechecked heb en toen was het goed maar is het proberen waard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum