Peugeot 106: piepend/jankend geluid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Als ik een half uur op de snelweg of op een gewone weg meer dan 80 heb gereden, en ik sta voor een stoplicht en trek op met de auto, dan hoor ik kort een piepen/jankend geluid, ook als ik de bocht omga en optrek. Het geluid is kort en gaat weg als ik een hogere snelheid rij.

De distributie riem is 2 jaar geleden vervangen en ik heb iets van 15000 mee gereden. Ook heb ik verleden zaterdag de aandrijfassen vervangen.

Peugeotaccent

Geplaatst door Peugeotaccent (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 14 jaar geleden

Geluid is moeilijk over het forum, probeer eens wat duidelijker te omschrijven wanneer hij het precies doet en wat jij als bestuurder doet op het moment dat het zich voor doet. mijn eerste indruk zo is dat het de koppeling zou kunnen zijn.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

niet de remmen die je hoort piepen ?

als hij dat doet,trap dan eens rustig met je andere voet op het rempedaal en kijk of het dan weg is.

Peugeotaccent (0), 14 jaar geleden

Het is hoogstwaarschijnlijk de uitlaat volgens de monteur. Er zit een pakking tussen de moter en de uitlaat, er is olie ingespoten maar dat werkte niet. Het probleem was dus een te harde pakking(of de oplossing).

Ik laat hem vrijdag repareren.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.