Peugeot 307: Piepje (schurend) bij insturen naar links en rechts

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDi, 110pk

Bij het insturen naar links en recht hoor je onder het stuur een (schurend) piepje. Hiervoor al een paar keer bij de garage geweest, echter garagist wil het volgens mij niet horen. Heb het idee dat dit uit de sleepcontacten van de toeter en de airbag komt. Zitten deze sleepringen ook verwerkt in de COM2000 en zijn deze ringen eventueel met iets te smeren?

Peusjoo

Geplaatst door Peusjoo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt de beide sierkappen rond de COM2000 eens verwijderen en het boutje/klem waar COM mee vastgeklemt zit op stuurkolom eens ietsje losdraaien zodat de COM beter centreerd op de stuurkolom. Uiteraard nadien het boutje weer vastzetten. Misschien helpt dit doordat het inwendige van de COM iets onder spanning staat door foute centrering? Kijk dan gelijk of de COM goed gemonteerd zit op de 2 pasnokken onder en boven aan de stuurkolom. Met smeren kun je m.i. beter nog even wachten.
Wat ook wel eens wil piepen is de bodemdoorvoer van de stuurstang, dus check eerst even of het piepen toch wel echt uit de COM komt!

Peusjoo (0), 12 jaar geleden

Ga d'r gelijk aan beginnen.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ohw...gelijk even de COM/koe bij de horens vatten. Haha. De kappen zitten met 2 torxjes (onderzijde) aan elkaar vast. Het beste trek je even de stuurkolom max uit door de verstelling even los te zetten. Op die manier heb je iets meer ruimte om de onderste kap rond contact-slot en eventele radio-bediening te verwijderen. Sukses.

Peusjoo (0), 12 jaar geleden

Ik heb de doorvoer van de stuurstang (onder bij de pedalen) eens goed gesmeerd en het draaiende gedeelte tussen COM en stuur eens gereinigd met enkele wattenstaafjes. Het piepend geluidje heb ik al enige tijd niet meer gehoord. Bedankt voor de tips over dit probleem.

Peugeot604 (0) PRO, 12 jaar geleden

maak je geen zorgen, in 2001 bestond de 1.6 hdi motor nog niet.

Deze motor kan bij goed gebruik lang meegaan, maar heeft wel goede zorg nodig.
Hij kan slecht tegen korte stukjes, er komt dan teervorming in de olie, wat uiteraard voor de nodige verstoppingen zorgt.
olie regelmatig verversen, peugeot zegt om de 20.000 km, het liefst om de 15.000 of nog eerder. en dan uiteraard een goede kwaliteit olie gebruiken met de juiste specificaties.

Peusjoo (0), 12 jaar geleden

307 break 1.6 HDI, 110pk, 70.000 km.

Ik heb nog 1 ander vraagje. Bij het rustig rijden op wat slechtere wegen of wegen die "gerepareerd" zijn hoor ik een rammel in het voorterrein van de auto. Ik heb bij een garage alle rubbers/ kogels/ draagarmen op speling laten checken. De 2 fuseekogels en 1 spoorstangkogel zijn in de tussentijd al vernieuwd.
Er is nergens speling op te ontdekken.

Wanneer doet het probleem zich voor:

1. Bij rustig rijden in een woonerf (drempeltje, putjes)
2. Indien ik de gas loslaat en daarna weer gas geef (best te horen als ik bijv. 80 km/h (2000 toeren) in de 4e versnelling rij
, als ik dan de gas loslaat en weer gas geef hoor je een rammel en je voelt het ook in de pedalen).
Doe ik dit in een lagere versnelling of met meer toeren dan is het veel minder.

Ik dacht in eerste instantie aan de motorsteunen, echter deze hebben we nagekeken en ze zien er niet versleten/ defect uit.

Iemand nog een optie om te checken?

Groet, Joep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum