Peugeot 106: pingelen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Spontaan is mij 106 gaan pingelen, gaat altijd naar de zelfde benzinnepomp.
Enkele mnd geleden de bougies vervangen omdat bij regenachtig weer slecht aansloeg en lampje brande af en toe dit is allemaal opgelost.

elponzo

Geplaatst door elponzo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

de goei bougies er in gegaan
wanneer de bougies niet goed vonken dan wordt de benzinde niet goed ontstoken en zal het te laat gaan branden

jan T (30) PRO, 15 jaar geleden

controleer de onsteking is of de voor onsteking goed staat en of de vervroeging goed werkt.
ik ga er bij van uit dat deze nog een stroomverdeler heeft.

groetjes jan.

elponzo (0), 15 jaar geleden

Hierbij wil ik het volgende vermelden en volgens mij is het over.
De nieuwe bougies omgeruild en gemeten, door omstandigheden bij een andere bezinnepomp 3 keer getankt en ... heb het pingelen niet meer waargenomen. Collega had ook vreemde problemen met zijn auto ( stotteren ) toevallig bij dezelfe pomp getankt ( totall ) allemaal toeval ?? wel is opgevallen dat deze in die week is gestopt met verkoop van 98 benzinne ( mengelmoes geweest ?? )

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

Detoneren of pingelen wordt de abnormale vorm van verbranding genoemd die tot gevolg kan hebben dat de cilinderkoppakking wordt vernield of andere ernstige motorschade optreedt.
Detoneren treedt op nadat de vonk door de bougie is afgegeven en onderscheidt zich daardoor van de zogenaamde “zelfontsteking”, welke laatste
spontaan gebeurt en verderop wordt behandeld. Tijdens de ontbranding van het brandstofmengsel door een vonk van de bougie ontstaan bij detoneren meervoudige vlamfronten. Als deze vlamfronten met elkaar in botsing komen stijgt de druk in de verbrandingskamer plotseling, wat gepaard gaat met een metaalachtig, kloppend geluid. Het zogenaamde “pingelen”. De door detoneren ontstane hamerende schokgolven zorgen voor een grote belasting van de cilinderkoppakking, de zuigers, de zuigerveren, de bougies, de drijfstangen en drijfstanglagers.

Een milde vorm van pingelen komt bij de meeste motoren een enkele keer voor en is meestal onschuldig. Als het echter langer aanhoudt en het metaalachtig, kloppend geluid is tijdens acce-
lereren of zwaar trekken van de motor duidelijk te horen dan kan er grote schade aan de motor optreden en zult u het probleem moeten aanpakken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.