Peugeot 106: remmen met nat weer

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Hallo,

Wat kan ik doen om het remmen bij nat weer sterk te verbeteren. Het is niet zo dat hij doorschuift op de banden. Als ik nu rem met de 106 bij droog weer gaat dit goed, bij nat weer moet je erg hard trappen om nog een beetje te kunnen remmen. Kan het zijn dat de blokken erg hard zijn, zijn er zachte blokken te koop voor een 106 of kan het wat anders zijn?

saabske96

Geplaatst door saabske96 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

blijft dat zo met nat weer of is het met een paar keer remmen goed.
het is namelijk zo dat bij nat weer er een water filmpje op je schijf kan krijgen en dat zal er eerst af geremd moeten worden.

groetjes jan.

saabske96 (0), 15 jaar geleden

Het blijft zo, als het nat is blijft de vertraging erg slecht. Ook als je een keer van te voren trapt is erg geen verschil.
Tijdens normaal remmen vind ik het klinken alsof de blokken erg hard zijn, nog net geen staal op staal geluid maar daar gaat het naar toe. De blokken hebben nog genoeg voering overigens.

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja dan zou je eens nieuwe blokken kunnen proberen.

groetjes jan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.