Peugeot 206 SW 2006: Poelie stuurpomp verwijderbaar?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8HZ, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 50

Gisteren besloot mijn multiriem de binnenste groef los te rafelen, heeft daarbij de kabel van de krukas sensor eruitgeslagen waardoor ik stil kwam te staan.
Riem doorgesneden en sensor weer vastgemaakt, het rijdt, maar moet weer nieuwe riem om.

Nu is er dus een stuk om de as van de stuurbekrachtigingspomp geslagen, heb het meeste weg kunnen halen maar laatste stuk gaf niet meer mee en brak af. Pomp loopt hierdoor te zwaar. Is die poelie los te krijgen, of wordt dat een pomp van de sloop halen?

JGC

Geplaatst door JGC , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 3 maanden geleden

Poelie zit vast met 1 inbusbout in het midden.
Kan dus los...

    Zie het idd nu ook... alleen jammer dat Peugeot altijd kiest voor een maat die niet gangbaar is (buurman die alles heeft kwam met 8 en 10 aanzetten), zo eerst een dop 9mm halen, kijken of ie na 16 jaar los komt. - JGC, 3 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Highway PRO, 3 maanden geleden

ik twijfel of deze los kan. ik zie het niet voor me maar vaak hebben ze wel een inbus in de as gemaakt maar zit de poelie er op geperst. kan dit niet zeggen voor Peugeot. Hou hier rekening mee..

    Het had er geen zin in. Uiteindelijk stuurpomp gedemonteerd en in de bankschroef, niet los te krijgen. Met zaklampje wel alle stukjes riem kunnen zien en met mesje alles weggesneden. Loopt nu weer soepel. Geluk bij ongeluk, net zoals bij de bak waar ik laatst per ongeluk de as uit trok: de olie was er wel aan toe, zat vol zwarte troep. Airco compressor mag ik ook nog mee aan de slag, zit ook nog troep tussen... daarna spanner en rol vervangen, riem erom, kijken of de krukaspoelie nog goed is en dan morgen hopelijk weer rijden met ramen dicht en een stuur dat wat makkelijker draait. - JGC, 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.