Peugeot 406: Pollution fault bij 406 1.8 ST Break

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Heb sinds medio 2001 een Peugeot 406 die eigenlijk altijd prima heeft gereden. Huidge KM-stand is 180.000.

Al sinds 2006 brandt (km stand 100000km) het lampje in het dashbard dat er iets met het motormanagement aan de hand is, Als je naar de display op de middenconsile kijkt staat daar altijd POLUTION Fault.

De auto is al meerdere keren bij de garage geweest, echter na drie dagen daar te zijn geweest heeft dat tot helemaal niet geleidt, behalve dat ik een gepeperde rekening kreeg (die ik overigens voor een klein deel heb betaald). Garage weet het ook niet meer. De auto loopt prima, ik kan er niets aan merken als je gewoon rijdt.

Ik zoek al even naar de oplossing op internet, krijg echter allemaal net andere problemen. Zelf wil ik de stationair versteller eens schoonmaken, wie weet helpt dat. Het luchtfilter zal ik ook vernieuwen, maar verwacht niet dat daar de oorzaak ligt. Het gekke is dat de auto prima start, goed stationair loopt..soms regelt ie wel een beetje te snel bij want dan regelt ie een klein streepje gas weg en geef je iets meer gas en dan "ziet" de computer pas dat er iemand op het gaspedaal drukt en dan loopt de motor ineens 2500 rpm..... Buiten dat onhebbelijkheidje heeft ie me nog nooit in de steek gelaten.

Het lampje wil ik gewoon uit en het display toont Pollution Fault en dat wil ik gewoon opgelost hebben.
Iemand ervaring? Zal ik het gasklephuis met stationair versteller eens uitbouwen en schoonmaken en opnieuw inbouwen?

Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Groets,

Jacco

Jacques1970

Geplaatst door Jacques1970 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Een antipollution fault kan diverse oorzaken hebben. Als de auto uitgelezen is komen er foutcodes uit. Met deze foutcodes kunnen we hier weer aangeven waar je kunt gaan zoeken.

Jacques1970 (0), 15 jaar geleden

Hoi Pieter,

Ik laat de computer binnenkort uitlezen en dan heb ik de foutcodes. Zodra ik die heb zal ik ze op deze website zetten. Het is een vreemd fenomeen, vooral omdat ik er al enkele jaren mee rijdt er ik helemaal niets merk....

Groets en alvast bedankt,

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.