Peugeot 406: Probleem met achterremmen 406

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI 80kW

Zojuist kreeg ik door van de (peugeot)garage dat de 406 niet wordt goedgekeurd omdat de achterremmen verroest zijn. Wat moet ik mij hier bij voorstellen? Even voor de duidelijkheid, het gaat niet om de schijven.

De kosten om dit te vervangen zouden zo'n 400,-- euro bedragen. Daarnaast is er nog het risco dat dan ook de handremset vervangen moet worden aangezien deze ook in de achterremmen geintegreerd is. Kosten, indien nodig, ook zo'n 300,-- tot 400,-- euro. Daarbij nog wat andere kleine zaken (derde remlicht werkt niet, lampje dashboard, etc.).

Is dit allemaal een beetje reeel? Zelf heb ik nog nooit van dit euvel gehoord maar goed, ik werk dan ook niet dagelijks met auto's. Samen met de kosten voor de airco (zie andere topic) wordt ik hier in ieder geval niet vrolijk van.

Moose

Geplaatst door Moose (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de achterremschijven schoon zijn (als deze schijven heeft) en de handrem houdt op een helling van 16 graden de auto vast en werkt op beide wielen en komt goed los als hij wordt afgezet dan moet dit tot goedkeur leiden.Als ze echter op een platenbank een remtest doen is het mogelijk dat ze tot zulke conclusie's komen.

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Norbert, informeer eens even bij de garage wat er voor die 400 euro moet gebeuren en wat er nu mis is met de remmen. Voor 400 euro wordt een complete rem revisie gedaan als ik kijk naar de peugeot pakketprijzen.

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Als je achter schijven hebt zoals ik (406 Coupe 2.2 HDiF) dan zou je voor 2 schijven + nieuwe blokken niet meer dan 125.- mogen betalen (aan onderdelen). Zelf vervangen is niet zo moeilijk. Voor een uitgebreide foto reportage kun je hier: http://pg406coupe.forum2go.nl/losmaken-r... kijken. De fotograaf en eigenaar van de auto op de foto's komt hier ook af en toe kijken.

Moose (0), 15 jaar geleden

Voor die 400 euro wordt de gehele remmenset achter vervangen (gehele revisie). Met daarbij dus nog het risico dat de handrem ook vervangen moet worden voor nog eens eenzelfde bedrag.

125 euro klinkt een stuk aantrekkelijker maar volgens mij wordt er meer vervangen dan enkel deschijven en blokken.

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Ik vraag me echt af wat er nog meer vervangen zou kunnen worden. De remschoenen van de handrem slijten nagenoeg niet. De remklauw met cilinder moet alleen vervangen worden wanneer die niet meer soepel loopt of lekt. Kabels van de handrem slijten niet zo snel.

Als je weet wat je moet doen en je hebt het juiste gereedschap is het minder dan een uur werk om de schijven en blokken achter te vervangen en de handrem opnieuw af te stellen.

Moose (0), 15 jaar geleden

Tja, ik weet het zo ook niet. Volgens de garage zijn de remmen aan de achterzijde verroest. De handrem maakt deel uit van de achterremmen (zit geintergreerd hierin) volgens de garage. Vandaar dat deze wellicht oook vervangen moest worden. Als ik zo de instructies zie op het 406coupe forum is het inderdaad zelf wel te doen. Echter heb ik niet de ruimte (en tijd :-( ) om dit te doen.

In de pakketprijslijst zie ik inderdaad voor remrevisie 359 Euro staan. Ik ga er van uit dat ze dit dus gaan doen. De schijven en blokken had hij nl. wel op voorraad maar de rest van de onderdelen niet.

Maar goed, ik begin te denken aan een second opinion. Richard, aangezien je ook in Den Haag woont, heb je nog een tip voor een goede garage?

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Over het algemeen doe ik alles zelf. Meestal gaat het om slijtage onderdelen welke gewoon vervangen moeten worden.

Moose (0), 15 jaar geleden

Tja, zelf doen ben ik ook voorstander van. Maar goed, ruimte en tijd ontbreken. Tijd zou ik nog wel vrij kunnen maken ruimte niet.

Komend weekend zal ik in elk geval wel proberen zelf het derde remlicht te maken. Deze doet het ook niet meer. Ik zal al dat deze van af het rechterachterlicht naar boven loopt. alleen zag ik bij het derde remlicht een witte en een groene draad en bij het rechterremlicht zelf alleen de groene (en nog wat andere kleuren maar geen witte). Komend weekend eens even gaan meten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.