Peugeot 206: Probleem met climat control

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo iedereen,

Heb rond gekeken op het forum maar kon geen antwoord vinden die ik zocht.

Ik heb een peugeot 206 HDI uit 2001 met climate control. Deze werkte niet, ik dacht vanwege te weinig aircovloeistof. De boel laten vullen maar helaas werkte deze nog niet. Vervolgens heeft een kennis de druk gemeten en deze bleek volgens een bepaald schema te hoog te zijn. Wat gas eruit gehaald, zodat de druk lager werd. Vervolgens deed de airco het nog steeds niet.

Op internet gezocht en hier zag ik staan dat de buitentemperatuursensor stuk kan zijn. Dit klopte....het scherm geeft een gemiddeld temperatuur aan van -10 tot -15. Gebeld met de dealer en hier werd gezegd: nee, mevrouw dat heeft hier niks mee te maken.

Mijn auto stond vandaag in de zon en het was erg warm vandaag....temperatuur +5.....wat gebeurt er: ik hoor een geluid alsof een band leegloopt en ik voel ineens kou uit de roostertjes komen (alleen bij de bestuurderskant, de passagierskant blies (warmige) buitenlucht. Tijdens het rijden daalt de temperatuur en bij -7 slaat de airco af. Dit ging de hele dag door...als de temperatuur hoog genoeg was sloeg de airco aan (ook alleen weer aan de bestuurderskant) en vervolgens bij -7 viel deze weer uit. Telkens hoorde ik een geluid alsof een band leegliep waarna dit geluid zachter werd. Weer naar de dealer geweest en weer werd gezegd: nee mevrouw dit heeft er niks mee te maken.

Zou het dan toch te maken hebben met de defecte buitentemperatuursensor? En hoe kan het dat er maar aan 1 kant koude lucht uitkomt?

n.b. de verlichting van de display waar ik de climate control op regel viel eergister ook uit, schermpje is nu vrij donker.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt.

Jessica2802

Geplaatst door Jessica2802 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (400) PRO, 13 jaar geleden

de buitentemp sensor heeft wel degelijk invloed op de werking van de airco. deze verv zal jouw probleem wel oplossen.
alleen het fietsbandgeluid wat jij omschrijft komt doordat er te weinig koudemiddel (aircovloeistof) in het systeem zit. dus of deze is lek, of je hebt er teveel uitgehaald. ik vraag me trouwens af hoe je dat hebt gedaan, want nu weet je niet hoeveel erin zit. ik ga er trouwens ook vanuit dat als de airco was gevuld bij een erkent bedrijf deze wel met de juiste hoeveelheid is afgevuld.

Jessica2802 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik ga de sensor vervangen. Ik laat daarna weten of dit probleem is opgelost.

Jessica2802 (0), 13 jaar geleden

De sensor is vervangen en de ecc werkt weer! Het geluid alsof een band leegloopt is er nog steeds. Ik ga van de week even terug naar de garage die de airco gevuld heeft.

Er komt alleen nog steeds geen koude lucht uit de roostertjes bij de passagierskant. Kan dit te maken hebben met de hoeveelheid aircovloeistof of heeft dit met iets anders te maken?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.