Peugeot 206: Probleem met kilometerteller en multifunctioneel display

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Goede avond,

Gisteren een peugeot 206cc 2.0 uit 2002 voor mijn vriendin gekocht. Hartstikke leuk ding, ziet er goed uit en is lekker pittig. Nu hebben we het probleem dan de kilometerteller en het multifunctionele display beide maar halve (deels) cijfers en letters weergeven. Het meeste is daardoor gewoon niet te lezen, al is het soms net even beter dan de andere keer. Bijvoorbeeld als het 11 graden is laat hij het goed zien, en bij 12 graden weer niet.

Nu heb ik al een behoorlijk tijdje zitten zoeken online, maar ik kon nou niet echt een oplossing voor het probleem vinden. Aangezien zowel het display als de kilometerteller hetzelfde probleem vertonen had ik het idee dat het samenhangt met elkaar. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn en of het makkelijk op te lossen is?

Hartelijk dank alvast!

Groet,

Martijn & Margriet

MartijnG1

Geplaatst door MartijnG1 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Misschien toch eerst proberen om lampjes van zowel display als km stand/kilometerteller te vernieuwen.

Hans4040 (330) PRO, 5 jaar geleden

Of even contact opnemen met KMS Apeldoorn....
AC tronics kan ook, maar die werken niet voor particulieren, dus moet dat via een garage.

MartijnG1 (0), 5 jaar geleden

[quote=hans4074]Misschien toch eerst proberen om lampjes van zowel display als km stand/kilometerteller te vernieuwen.[/quote]

Ik zal inderdaad nog even de lampjes nakijken, maar aangezien de halve letters en cijfers e.d. op het display en de kilometerteller steeds anders zijn denk ik niet dat dit het probleem is.

[quote=Hans4040]Of even contact opnemen met KMS Apeldoorn....
AC tronics kan ook, maar die werken niet voor particulieren, dus moet dat via een garage.[/quote]

Kan ik ook nog even bellen inderdaad! Misschien dat zij weten wat er aan de hand is. Zat zelf te denken, kan het niet bij de computer vandaan komen aangezien zowel het display als de km teller hetzelfde probleem vertoont?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum