Peugeot 207: Probleem met radio - RD4

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6HDi

Hallo,
Ik heb een vreemd probleem en ik hoop dat iemand dit herkent of er een oplossing voor weet.
In mijn 207 zit als radio een RD4 en die is een poosje geleden enkele dagen niet aangesloten geweest.
Na het weer aansluiten heb ik het volgende probleem: De radio doet het gewoon, radio werkt display is goed. Ook nog als ik de auto op contact zet, totdat ik de auto start. Op dat moment gaat de radio uit en is vervolgens niet meer aan te krijgen, ook niet met het uitzetten van de auto en weer opnieuw starten. Pas als ik de stekkers achter uit de radio haal en deze een poos stroomloos laat dan kan ik deze weer even laten werken - totdat de auto wordt gestart. Het lijkt wel of deze op moment van starten een puls krijgt om uit te gaan.
Iemand ideëen?
Gr Wim

wim-megane

Geplaatst door wim-megane (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

Heb je de laagspanning gemeten? Waarom is de radio eruit geweest?

wim-megane (0), 10 jaar geleden

Ik heb spanning op de continu draad en spanning op de andere voedings draad als het contact aanstaat.
radio is er uit geweest omdat de lampjes achter de verwarmingsregelunit stuk waren. Voordat ik dat netjes voor elkaar had was ik een paar avonden verder (nu ik weet hoe het zit zal het een volgende keer wel sneller gaan maar voor alles is er een eerste keer). Die tijd daartussen heb ik de radio gemakshalve er maar uit gelaten. kan dit iets te maken hebben met de can-bus of instellingen daarvan?

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

Wat is de spanning op deze draden als de motor loopt? Het beste meten met de radio aangesloten.

wim-megane (0), 10 jaar geleden

Spanning lijkt goed: auto uit 12.5 V, radio er aan motor gestart op zowel de geschakelde draad als de continu 14.5 V. Radio doet echter nu helemaal niets meer. Bij het bekijken van de stekker achter op de radio zie ik echter dat de pen waar de geschakelde draad op uit komt geheel ontbreekt. Het lijkt echter niet afgebroken. radio gedemonteerd om te kijken of ik ergens iets creatiefs kon maken ten aanzien van de geschakelde plus maar het lijkt erop of daar nooit een pennetje heeft gezeten. Besloten om toch nog een keer te proberen maar nu de witte stekker die onder in het stekkerblok (met de dunnen pennetjes) zit eruit gelaten. En nu blijft ie spelen ook na starten van de motor. Zonder die stekker kon ik overigens wel de datum en tijd instellen op het display dus blijkbaar zorgen daar de twee dunne draadjes (blauw en rood) op pen 10 en 13 voor. daarna auto uit, witte stekker er ook weer bij en toen speelde de radio ook. Hangt er overigens nog wel gemonteerd voor in met alleen het front eraan.
dus:
- wat doet de witte stekker precies (drie draden aangesloten)
- en mist de +12 geschakeld pen (pen 15) altijd op dit type radio
Ik ga de radio straks weer monteren en kijken of het blijft werken. Laat nog wel even weten hoe dat afgelopen is.

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

.

LuckyMe (0), 10 jaar geleden

Zou het probleem niet in de radio zelf kunnen zitten? Heb ooit eens in een 306 het probleem gehad dat de radio-cd het perfect deed, totdat ik de motor startte en de cd-speler er acuut mee op hield. Radio werkte dan wel nog. Aan de spanningen was niets raars te meten. En in een ander merk auto deed 'ie het zonder problemen.

De Peugeot dealer had nog eenzelfde (gebruikte) radio liggen die het wel perfect deed. Zat dus echt in de radio zelf. Als je dit in jou geval zou kunnen uitsluiten, ben je alweer een stap verder.
Ken je niemand met dezelfde auto waarin je jouw radio eens kunt testen?

wim-megane (0), 10 jaar geleden

Radio weer helemaal in elkaar gezet, ingebouwd in de auto en het blijft nu werken. De auto inmiddels al weer een aantal keren gebruikt (lees gestart) en alles blijft functioneren.
@Lucky-me, trucje met de een andere radio hadden ze bij de garage ook al geprobeerd. Daar waren ze kort en bondig: radio is stuk en a raison van €290 had in een nieuwe inclusief inlezen. Die 290 was me te veel en eigenlijk geloofde ik niet echt dat de radio stuk was dus dat heb ik niet gedaan. Het enige wat er tussen het stoppen en de wonderbaarlijke herrijzenis van de radio is gebeurt is dat de startmotor is vervangen tussen door. Geen idee of die misschien al langer op het randje heeft gezeten en die problemen uiteindelijk met de radio heeft veroorzaakt.
Hij doet het weer maar het blijft vreemd.
Iedereen bedankt voor het meedenken en de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum