Peugeot 406: problemen injectie-/ontsekingssysteem of emissieregeling? lp

Bouwjaar: 2000

Bij mijn peugeot 406 1,8 break van bouwj. 2000 km. stand plm 135000 op vialle lpg3 installatie brandde eventjes het verklikkerlampje zefdiagnose motor. (duidt vlgs instr. boekje op storing in het injectie-/onstekingssysteem of in de emissieregeling). Na eventjes gewinkeld te hebben opnieuw gestart en lampje ging als altijd weer uit.
Tevens houdt de motor bij constante snelheid op de snelweg soms even miniem in (echt een fractie van een seconde en nauwelijks merkbaar). Ook een paar keer dat het toerental bij stationair draaien van de motor op en neer gaat. Als je dan eventjes het gas indrukt en weer los laat dan draait de motor weer normaal.
Iemand enig idee wat het kan zijn en moet ik aktie ondernemen of maar even aanzien. (het zijn typisch van die klachten die 'soms' voorkomen en kom er dan maar eens achter wat het is).

vr. groet S. Dijkstra.

S.

Geplaatst door S. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Is hij al eens uitgelezen? Als het lampje gebrand heeft op een vreemd moment dan slaat hij een storing op en houdt dat ongeveer 40 starts vast.

S. (0), 19 jaar geleden

Hallo Oldtimer Jansen,
Bij welke dealer in het noorden des lands kan ik de auto het beste uit laten lezen?
(je leest op deze site nl. zo vaak dat de dealers van alles proberen maar niets kunnen vinden. Ondertussen worden allerlei zaken vervangen en de klachten blijven bestaan; en de portemonnee wordt steeds dunner). Dus graag een tip voor een zeer deskundige dealer.
Groet S. Dijkstra.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb er een beetje moeite mee om daar in de buurt een collega te noemen waar ik je naar toe zou kunnen sturen, vaak zijn de kleinere bedrijven in staat je een beetje persoonlijke hulp te geven en ik denk daarom dat dat voor jou het beste is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.