Peugeot 206: raar piepend/schurend geluid peugeot 206(zie bijgevoegde video)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

Beste Lezers,

Mijn peugeot 1.9d uit 1999 loopt op zich prima, maar bij een koude start maakt hij rechtsvoor onder de motorkap een vreemd tikkend/schurend/piepend geluid.
Wanneer de motor boven de 70 graden warm is, dan is het geluid weg.
Ik merk ook dat als ik direct moet sturen om een parkeervak uit te komen(wanneer ik de auto net gestart heb)er een slepend geluid te horen is. Dit geluid klinkt een beetje als een distributieriem die sleept, maar dat is het niet.
Ik weet niet of beiden zaken met elkaar te maken hebben, maar ik denk van wel, omdat ook dit geluid verdwijnt als de motor warmer is dan 70 graden.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Video van de situatie:

http://www.youtube.com/watch?v=ZL5-4khkn...

Alvast bedankt!

Mvg

206dwb

Geplaatst door 206dwb (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Komt op mij over als een slippende snaar...snaren opspannen of spuit eens wat siliconenspray op de snaren.

206dwb (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Ik weet er redelijk weinig van af. Ik heb het idee dat je de v-snaar bedoelt? Ik denk dat opspannen te lastig word voor me dus ik zal dan eerst die siliconenspray proberen.

Jeroen1978 (50), 11 jaar geleden

Mijn schoonzusje heeft ook wel eens zo'n soortgelijk geluidje gehad waarvan het eerst leek dat het de multiriem was maar toen bleek het het druklager te zijn.
Trap het koppelingspedaal eens in en kijk of het geluid dan weg gaat.

206dwb (0), 11 jaar geleden

Hoi Jeroen. Ik zal dat morgen eens proberen. Verder heeft er een monteur even snel naar gekeken(geluisterd met de motorkap open). Hij dacht dat het een van de lagers van de multiriem kon zijn. Hij zei daarbij dat als dat het geval was ik daarvoor bij de peugeot dealer moet zijn. Klopt dit?

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Raar, die rollen etc zijn gewoon aftermarket te bestellen, en door elke aap met een sleutel te vervangen.

206dwb (0), 11 jaar geleden

Dat dacht ik zelf ook idd. Ik zei al dat ik die onderdelen zelf kon bestellen. Daar willen ze daar niet aan beginnen blijkt. Maar lijkt de signalering goed te zijn? Ontstaat het geluid door 1 van die rollen/lagers of heeft iemand een andere mening?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.