Peugeot 206 2003: Radiator fan slaat niet aan wanneer de motor uitgeschakeld is

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Radiator fan slaat niet aan wanneer de motor uitgeschakeld is. Tijdens het rijden geen probleem.

Na uitzetten van de motor loopt de temperatuur op tot bijna in het rood. Als ik wat rotzooi met A/C aan uit zetten, contact aan/uit paar keer, dan gaat hij ineens wel aan. Maar nooit uit zichzelf. Heeft iemand een idee?

Alvast heel erg bedankt.

Zero0703

Geplaatst door Zero0703 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (1040) PRO, 1 jaar geleden

Met contact uit gaat de koelvin niet aanslaan. je kunt em eens uitlezen en de aansturing van de vin controleren, maar t lijkt me vrij normaal. controleer eventueel of er geen lucht in het koelsysteem zit, en je zou voor de zekerheid de blauwe temperatuurvoeler op de motor kunnen vervangen.

Zero0703 (0), 1 jaar geleden

Dank voor je snelle reactie!

Maar de temperatuur loopt vervolgens wel heel erg op, tot op het randje van het rood als de motor uit staat.

Als ik de A/C aan en uitzet, en dan vervolgens het contact uit springt hij aan op het moment dat ik de sleutel eruit trek en blijft een tijdje koelen waarna hij stopt. Is wel vaker bij auto’s toch dat ze na koelen terwijl het contact uitstaat?

Zero0703 (0), 1 jaar geleden

Kleine toevoeging, dat aanslaan met het gehannes is pas als hij echt tussen het laatste streepje en rood instaat. Zonder het “gehannes” slaat hij dus helemaal niet aan met sleutel uit contact

harry4203 (1040) PRO, 1 jaar geleden

Nadraaien doen idd sommige auto's, maar dan is meestal de vin onder het rijden al aangegaan en draaid deze nog even als de auto uit is. maar opnieuw aanslaan met contact uit gebeurd eigenlijk niet. Ik zou doen wat ik reeds schreef, miss dat er nog iemand met een sootgelijke auto reageerd die weet of dat idd normaal is.

Zero0703 (0), 1 jaar geleden

Dank. Zal de temperatuurvoeler vervangen. Is het dan niet erg dat hij zo warm wordt na het uitzetten van de motor?

Beunhaas (660) PRO, 1 jaar geleden

Hij wordt niet heter dan ie al was, waar de sensor zit hoopt zich iets extra warmte op omdat de boel niet meer circuleert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php