Peugeot 307 sw: Radio aansluiting niet ISO

Bouwjaar: 2005

Hallo,
Ik ben nieuw hier en eigenlijk heb ik me geregistreerd om antwoord te vinden op 2 vragen:

- Waarom (@#$!) stoppen niet alle automerken, in dit geval dus Peugeot, gewoon een ISO aansluiting in de auto voor de radio?
- Weet iemand de specs van de stekker die er nu in de nieuwe peugeot 307 sw zit. Dan ga ik de ISO stekker die bij mijn autoradio zit gewoon solderen.

Alvast Hartelijk dank
JZ

Joep5499

Geplaatst door Joep5499 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga naar Halfords, Brezan oid en haal een verloopstekker. KOst weinig en bespaart ergernis.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Knip in ieder geval niet de originele stekker van de bedrading eraf, dit geeft gegarandeerd veel elektronische storingen!

Joep5499 (0), 18 jaar geleden

Bij Halfords hadden ze het verloopstuk niet meer en het liep al tegen vijfen. Ik had dit weekend graag de radio erin gehad, dus. Nu wordt het wachten tot dinsdag. Wat is de zin van standaards zoals ISO als die door geen enkel merk worden gehanteerd? Ik vind dat werkelijk ongelooflijk stompzinnig [Edit: On-Ge-Loof-Lijk Stomp-Zin-Nig]. Excuus, maar ik ben een weinig geagiteerd. Anyway, bedankt voor jullie reactie.

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Gelukkig heeft iedere radio wel ISO aansluiting. Tevens is er voor vrijwel elk merk/type auto een verloop te krijgen. Eigenlijk moet elk merk een ISO verloop met de auto meeleveren als er geen standaard radio is ingebouwd.

vtr123 (0) PRO, 18 jaar geleden

pas op met een uiniversele radio inbouwen. hier loopt data verkeer doorheen raadpleeg de dealer. gr vtr

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Bij de dealer zijn verloopsnoertjes te krijgen. Stop de in de autoaanwezige 'ISO stekkers' niet in een universele radio. Dit kan tot de meest idiote electronische storingen leiden.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Zorg ervoor dat je deze verloopset hebt!
Onderdeelnummer bij dealer: 947538

http://img284.imageshack.us/img284/6149/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad, ga naar de dealer toe daar krijg je het goede. Bij Halfords is het ook maar afwachten. Verloop naar ISO kostte voor een 406 vorig jaar 3,50 euro dus daarvoor kun je niet moeilijk doen en bespaar je je een heleboel ellende. Succes

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

De verloopstekker voor de nieuwe 307 is wel stuk duurder, dacht ca. ¤ 35,00.

kalcoen (0), 18 jaar geleden

Peugeot wil gewoon een monopoliepositie houden door eigen audioapparatuur te kunnen leveren. Standaard peugeotradio's, stuurbedieningen, speakers. Elke ander auto fabrikant doet dat ook. Koop gewoon de standaard originele verloopstekker. Ten eerste heeft niemand een schema daarvan; peugeot zelfs niet, want ze besteden dat uit. Ten tweede bespaart het je een hoop ellende en gepuzzel. En als je gaat solderen doe het dan wel met zilvertin anders gaan je verbindingen oxideren hetgeen resulteert in storingen/ slecht geluid.

Joep5499 (0), 18 jaar geleden

Hartelijk dank allemaal voor de tips. Het snoertje op het plaatje van 306 cabrio lijkt mij zo te zien de goeie idd. Want ook de antenneaansluiting moet met een verloopsnoertje.
Nee ik ga toch maar niet solderen, daar heb ik eigenlijk ook helemaal geen zin in. Dus dinsdag ff naar de winkel/dealer.

Maar ik blijf me toch heel basaal afvragen waarom dat allemaal zo moet. Monopolie op eigen merk audioapparatuur, zou kunnen. De wereld zit kinderachtig in elkaar en het gaat allemaal heel schaamteloos, kijk maar naar microsoft, bijvoorbeeld. Ikzelf dacht dat het te maken had met integratie van apparatuur; telefoon, navigatie, audio etc., en dat de merken daar ieder hun eiegen oplossing voor hadden. Maar dan nog is er geen enkele reden te bedenken waarom specifieke combi-stekkerblokken van merken niet ook tegelijkertijd compatible kunnen zijn met ISO, volgens mij is dat allemaal simpel te ontwerpen.

Ik droom er wel eens van dat iemand een auto op de markt brengt die je gewoon met huis- en tuin gereedschap uit elkaar kunt halen (en weer in elkaar, natuurlijk), zoals de Eend vroeger, maar dan moderner.

JZ

Rocco21086 (0), 18 jaar geleden

Het kan allemaal nog veel gekker Joep, ik rij een Stilo Abarth, we zijn nu ook op zoek naar een 307sw, ik hoop dat je audio nu voor elkaar is en ben benieuwd naar je ervaring met de originele luidsprekers, je hebt een goeie schrijfstijl trouwens en dat van die eend, helemaal waar, those were the days.
Gr.
Rocco

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.