Peugeot 406 1.8 16V: Radio blijft even aan als contact uit is

Bouwjaar: 1999

Beste techneuten,betreft 406 nw model bj 99 als ik het contact uitzet blijft de radio nog even aan ,kan dat veranderd worden ?omdat ik met die geschakelde plus via een relais een koelbox en diverse andere elec verbruikers aan wil sluiten ,dan wil ik dus als ik het contact uitzet dat ook gelijk de rest uit is .
Ook heb ik gezien dat de zekering van de aansteker op twee manieren erin te zetten is op de (gewone manier) doet de aasteker het alleen als het contact aan staat en op de andere manier doet ie het altijd ,is dat speciaal daarvoor gemaakt in de zekeringkast of dient het ergens anders voor?
Alvast bedankt voor alle reacties. MVG Andre

Andre379

Geplaatst door Andre379 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

dit is geen orginele radio zeker?De aansluitingen in de Eurostekker zitten dan anders dus de + over contakt zit dan op een andere plaats in de stekker. Ik dacht zo uit mn hoofd op positie 6 in de stekker. die jij nu gebruikt is + van oftewel de plus van het digitale netwerk dit geeft kans op de raarste storingen. Snel veranderen dus.dat andere waar je het over hebt klopt overigens. Het dient daarvoor.

Andre379 (0), 20 jaar geleden

Bedankt oldtimer voor je snelle reactie,maar het lijkt erop dat het zo hoort want als ik de deur open of ontgrendelt met de ab begint de radio al te spelen voor een minuut en ik kan op de stekker geen andere geschakelde plus vinden die gelijk uitgaat als ik het contact uitzet.PS het is geen orginele radio als jij daar mischien aan kan komen wil ik die graag kopen .Groet Andre

Andre379 (0), 20 jaar geleden

Gevonden!! de geschakelde plus zat ernaast nu gaat ie gelijk uit, maar waar is die andere dan voor?er zitten 2rode1 witte 1geel groen gespikkeld en aan de andere kant zit 1 witte en 1 paarse ?? en waar dienen die voor want het is gewoon een iso stekker dus ik moest kabel van me radio veranderen Groeten Andre

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

De Iso stekker in de peugeot kun je niet zo maar gebruiken omdat daar ook datakabeltjes in zitten die de communicatie tussen de originele radio en het display verzorgen. Daarom levert peugeot een speciaal interface(tussen) kabeltje om storingen in het digitale circuit te voorkomen. In dat circuit lopen namelijk ook de signalen voor het aansturen van het dashboard en voor de communicatie met de airco.

Andre379 (0), 20 jaar geleden

ok bedankt, ik ga eens informeren

Andre379 (0), 20 jaar geleden

Geregeld ben bij de dealer geweest kabeltje gehaald en het werkt perfect ,kabeltje was trouwens veel goedkoper als bij een auto materialen zaak
.





















































































































Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum