Peugeot 306: Rammelen achteras

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 D

Deze 306 break Diesel van 1998 heeft een geweldige rammel in de achterwielophanging hoorbaar tijdens het rijden over vooral klinkers. Maar op de brug is absoluut geen speling te vinden . Ook de beroemde rubbers tegen de bodem liggen niet los. Heeft iemand ervaring met dit fenomeen dat hoogstwaarschijnlijk wel vaker voorkomt bij deze auto's en kan ons een tip geven?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou het komt naar mijn weten niet echt voor. Maar is het niet het reservewiel dat daar wat inligt of niet goed vastzit. Trekhaak misschien of gebroken mogelijke hulpveer.

oldtimer (0) PRO, 17 jaar geleden

Toch komt het bij dit type vering wel voor dat de lagers van de draagarmen eruit lopen, te testen bij uitgeveerde wagen de onderkant van het wiel naar buiten trekken en de boverkant krachtig naar binnen drukken.
Verder wil het boutje van de stabilisatorstang ,waar dat vleugeltje mee vast zit op de draagarm,M8, nog wel eens oprekken en los gaan zitten.

harry4203 (470) PRO, 17 jaar geleden

weet je zeker dat ook de voorste rubbers van de achterasophanging niet zijn afgebroken? dit is soms(uit ervaring geleerd)erg moeilijk te zien.

Siem Bijman (165) PRO, 17 jaar geleden

Gaan morgen eea checken jongens. Voorste rubbers zijn naar mijn mening niet gebroken, maar als dat moeilijk is vast te stellen gaan we daar zeker nog extra naar kijken.

Siem Bijman (165) PRO, 17 jaar geleden

Blijkt toch bij nadere inspectie de voorste rubbers te zijn. Bedankt voor de hulp.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.