Peugeot 307: Rammelgeluid bij optrekken

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i-16V

Bij het optrekken (alleen bij warme motor) komt uit de buurt van de motor een rammelend geluid. Het komt alleen voor bij trekken tussen 2000-3000 tpm. Bij constant toerental is het geluid weg. In het verleden hebben we bij de "oude" 1400 motoren wel een soortgelijk geluid meegemaakt, dit kwam uit een te hoge spanning van de multiriem. Bij het losser zetten werd het dan minder. Een lager lijkt mij gezien de km.stand (85.000) wel erg snel. Is dit een 307 kwaal??

Fonszarelli

Geplaatst door Fonszarelli (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

laat het geluid eens bij een dealer horen dan weten ze meteen wat de kwaal is en vooral wat eraan te doen

206gti (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Fonszarelli]Bij het optrekken (alleen bij warme motor) komt uit de buurt van de motor een rammelend geluid. Het komt alleen voor bij trekken tussen 2000-3000 tpm. Bij constant toerental is het geluid weg. In het verleden hebben we bij de "oude" 1400 motoren wel een soortgelijk geluid meegemaakt, dit kwam uit een te hoge spanning van de multiriem. Bij het losser zetten werd het dan minder. Een lager lijkt mij gezien de km.stand (85.000) wel erg snel. Is dit een 307 kwaal??[/quote]
Uit ervaring weet ik dat het dubbelwandige uitlaatspruitstuk voor rammels kan zorgen. Het spruitstuk lassen geeft vaak maar een tijdelijke oplossing. Ik heb al diverse spruitstukken vervangen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.