Peugeot 207 2008: Random foutmeldingen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8FS, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Beste auto vrienden

Het 1e autootje van mijn dochter geeft ons nogal wat kopzorgen en vooral mijn dochter omdat zij er bijna niet meer in durft te rijden :-/
Auto aangeschaft in september 2020 en probleem begon bijna 3 maanden na aanschaf met allerlei meldingen van storingen die er niet in blijven zoals " storing emissie systeem , storing abs , storing stuurbekrachtiging, storing remsysteem ". Storingen verdwijnen meteen weer maar het is een irritante piepshow tijdens het rijden waar zij erg onzeker van wordt. Vooral omdat de auto een keer er volledig mee stopte bij een stoplicht op een minder fijne plek. Ook valt soms het hele dashboard uit, tellers gaan naar 0 en niets werkt.
De ene keer is het een kwestie van contact uit en weer aan, de andere keer duurt het langer. Soms moet de accu even losgekoppeld en weer terug om de boel weer te laten werken. Auto is bij een bekende garage van ons geweest en op de diagnose stekker gezet , kwam niets uit , de voor de hand liggende aarding punten gecheckt en ook daar niks bijzonders aangezien er veel geruchten de ronde doen dat dit alles met slechte aarding te maken kan hebben. Nu heb ik 2 maanden terug een slechte accupool verbinding gevonden op de negatieve pool en deze vervangen door een degelijke accuklem. Probleem leek toen even opgelost , maar kwam een paar weken later weer terug . Ik las toen dat deze auto's en hun boordcomputer systemen erg gevoelig zijn voor zwakke accu's. En aangezien de leeftijd van de accu er niet eens van af te lezen was hebben we deze maar vervangen door een varta met wat overcapaciteit. Ook toen dachten we het probleem eindelijk te hebben opgelost want ruim 2 maanden lang geen meldingen gehad . Mijn dochter is nu net terug van 12 dagen vakantie en in die periode is er niet dagelijks mee gereden . En op haar 1e dag naar het werk begonnen de meldingen opeens weer. Ik zit nu te denken aan evt een slechte laadstroom maar uiteraard worden we nu een beetje radeloos. Dus alle tips en ideeën zijn welkom .
Bij voorbaat dank namens mijn dochter ...
Mvrg
Yetvart

Yetvart

Geplaatst door Yetvart , lid sinds 5 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.