Peugeot 0: Ratelend geluid dashbordkastje ook bij motor uit

Hoi,

Uit het dashbordkastje van mijn 406 komt sinds kort een vreemd ratelend/tikkend geluid.
Het geluid is er ook als de motor niet draait en contact aan, het geluid gaat weg als ik de knop voor interieurlucht indruk (lucht van binnen blazen i.p.v. lucht van buiten). Dan houdt het geluid op.
Als ik deze knop nogmaals indruk en weer voor lucht van buiten kies, is het geluid weer terug.
Geluid veranderd niet bij wijziging toerental motor en ook niet bij wijziging toerental ventilator.

Bij voorbaat dank voor een reactie!

marchut

Geplaatst door marchut (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is het elektromotortje van de recirculatieklep. Hiervan zij een paar plastic tandjes van het tandwieltje afgebroken. Vervangen is vrij prijzig, ik dacht ca. 250 euro. Je kan ook de stekker van deze klep eraf halen, dan werkt hij niet meer.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Of even een demontage bedrijf bellen. Voor mijn vorige 406 koste die de servomotor tussen de 50.- en 70.- Alleen het vervangen is een @#$^%karwei. Dat ding zit recht achter je dashboardkastje en is nagenoeg niet te bereiken.

marchut (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties.
Denk toch maar het stekkertje eruit.... Gebruik die schakelaar toch nooit. Iemand enig idee waar ik dat stekkertje precies kan vinden (voordat ik verkeerde stekkers eruit ga halen!).
Bvd

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Bij de passagiers zijde het schoppaneel verwijderen. Dan zie je een ronde "ton", dat is de aanjager. Daarboven zit de servo die de klep bedient. Als je aan de kant van de deur langs de "ton" met je hand omhoog gaat, en zorgt dat dat ding aan het tikken is, voel je het vanzelf zodra je de servo bereikt heb. Dan even voelen waar het draadje naar toegaat. Zodra je stekker los hebt stopt het tikken vanzelf. Is de stekker los en tikt het nog steeds heb je of de verkeerde stekker of er tikt iets anders.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.