Peugeot 206: Ratelend geluid uit de Motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Sinds een week hoor ik een ratelend geluid uit de Motor. Toen het begon was het alleen als ik een bocht naar recht nam. Inmiddels heeft het zich uitgebreid en neemt het ratelende geluid alleen maar toe. Ik ben naar een Garage geweest. De garagehouder heeft het spruitstuk schoongemaakt dat zat vol met teer, verder heeft hij een brandstoflek gevonden in de brandstofslang. Maar dit heeft niet mogen baten. Het geluid zit er nog steeds. Ik durf er niet mee te rijden want als ik ermee rijd komt er een enorme rookwalm uit de uitlaat en ik ruik verbrand rubber als ik de auto stil zet.

Kan iemand mij hierbij helpen. Ik weet niet gewoon niet meer wat ik hiermee aanmoet.

Peugeot_206

Geplaatst door Peugeot_206 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

De centrale bout van de krukaspoelie is losgelopen! Bijna 100% zeker te weten. Is onlangs distributieriem vervangen?
Hierdoor is de distributie iets van tijd en doordat de distributieriem niet meer in lijn loopt, verklaart dit de rubber geur.
Als dit inderdaad de oorzaak is, ben je vermoedelijk al te laat omdat de spie-uitsparing in de krukas al uitgeslagen is, maar k'zou er zeker NIET mee verder rijden!

Peugeot_206 (0), 13 jaar geleden

Beste Hans,

Wat kan ik hier aan doen. Is het kwaad al geschied? Kan een garage hier wat aan doen? Weet je wat de kosten hier ongeveer voor zijn.

Graag hoor ik van je

Peugeot_206 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto nog niet zo lang te weten 2 maanden. En de vorige eigenaren die vertelden wel dat de distributieriem nog niet zo lang geleden is vervangen.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is onlangs de distributie-riem vervangen of is er aan de distributie gewerkt?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hmmmm.....Heb je een technisch iemand in de familie o.i.d. die de genoemde krukas-bout kan controleren alvorens je er mee (naar een garage) gaat rijden?

Peugeot_206 (0), 13 jaar geleden

Nee niet, Ken niemand die zo handig is om er naar te kijken. Maar zo'n krukas_bout zit ie in de motor of daarbuiten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum