Peugeot 206: Regenlekkage bijrijderskant EL-schuifdak?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Net als Willem gisteren heeft mijn dochter ook een lekkage waarschijnlijk door haar schuifdak. Ik heb na het lezen van bericht gisteren gezocht met zaklamp naar bewuste afvoergaatjes die in het schuifdak moeten zitten. Dit kon ik niet vinden maar er komt wel water uit de wielkast als ik er met een gieter water op gooi. Ik heb het kunstof van de steil verwijderd en zie een doorzichtig en zwart slangetje. Op de overvang van dit kunstof naar bekleding bovenzijde steil is het erg nat wat ook de bij rijders stoel nat maakt. Ik ben er dus nog niet uit, wie o wie kan ons helpen.
Het is een origineel zwart glazen EL-schuifdak. Wat me verder opvalt is dat de luchtspoiler die iets omhoog komt bij openschuiven boven de bijrijders niet lekker sluit. Ik heb het scharniertje iets ingespoten met WD50 waardoor hij nu weer iets onder het schuifdak komt bij sluiten.
Wie o wie kan ons verder helpen.
Groet Eric

Reckless1

Geplaatst door Reckless1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1320) PRO, 11 jaar geleden

En als je binnen kijkt als er iemand anders water ingiet , zie je dan waar het vandaan komt.

Reckless1 (0), 11 jaar geleden

Heb ik vanmiddag geprobeerd met een gieter. Kon niets traceren. Morgen zal ik de tuinslang erop laten houden en dan kijken of ik iets kan vinden. Ik heb het kunstof al van de binnenspeil af zodat ik de slangen kan zien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er overigens geen water doorheen gaan als we water op het schuifdak gieten. Ik heb ook een beetje de bekleding daar losgemaakt die ook nat is. Morgen maar de tuinslang.

Reckless1 (0), 11 jaar geleden

Hey Ferrie, het wateren gisteren met de tuimslang lukt niet omdat de accu het begaf (probleem 2). Deze vannacht weer opgeladen en nu met de tuinslang en zie het lekken als er water op het schuifdak loopt. Dus geen deurrubber etc. Zoals ik al aangaf zie ik 2 rubber slangetjes achter het kunstof plaatje van de steil lopen. Zou het kunnen dat het slangetje op de aansluiting afvoer schuifdak loszit? Als ik er overvloedig water op het dak laat lopen loopt er veel water gewoon over naar beneden maar ik ben benieuwd waarom de slangetjes daar zitten. Overigens kan ik geen gaatjes traceren maar er zit een klein luchtspoilertje die omhoog gaat door een veertje als je het schuifdak open doet. Kan er onder de veertje de wateravoer zitten? Zo ja moet ik dan met een kleine torx het spoilertje demonteren om er beter bij te kunnen.

kaleido 1 (1320) PRO, 11 jaar geleden

Het schuif/kanteldak dicht nooit 100% af in de sponing , het water wat er tussendoor lekt , komt in een soort kuip en om het water af tevoeren uit die kuip , zitten er op de hoeken afvoerpijpjes.
De slangetjes die jij ziet , zitten daarop aangesloten.
Slangetjes kunnen los zitten, of pijpje gebarsten.
Waarschijnlijk is het doorzichtige slangetje van de achterruitsproeier , indien aanwezig.
Gaatjes zitten er echt .

Reckless1 (0), 11 jaar geleden

Ferrie, dank je voor reactie. Ik heb de spoiler etc. weer teruggeplaatst omdat de auto weer nodig was. Ik denk dat je gelijk hebt over dat doorzichtige slangetje. Dat verklaard ook meteen dat ik er geen water doorheen zag gaan, dus achteruitsproeier. Ik heb vanmiddag de kleine voorspoiler deels gedemonteerd en nogmaals goed gekeken maar kon toch echt geen gaatje vinden. Mogelijk kijk ik niet goed want het kan eigenlijk niet anders. Morgen maar even verder kijken. In ieder geval lekt het met druppels dus daarover geen twijfel.
Ik heb een foto gemaakt. die zal ik straks even bekijken en anders zet ik die er wel even bij.

Voorzover weer een stapje vooruit. Mijn dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum