Peugeot 607: regensensor en radiostoring

Bouwjaar: 2001

Ik heb een 607 in onderhoud waarvan ruitenwissers op intervalstand met motregen veel te snel wissen. Op advies van de peugeot dealer de regensensor gedemonteerd en de gel verwijderd en goed schoongemaakt. Daarna leek het probleem verhoplen maar volgens de klant vegen de wissers nog steeds veel te snel. Oorzaak?
Verder kraakt de radio soms in de speakers. Klinkt als een los contact?
Alvast bedankt

joep5513

Geplaatst door joep5513 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Joep, volgens mij stuurt de regensensor twee relais aan een voor de hoge en een voor de lage snelheid, blijft een van de twee niet hangen ze moeten nl. nogal veel schakelen.Er worden 2soorten relais gebruikt of twee normale of het is een setje met 2mini relais.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is echt jammer, maar volgens mij kun je hier weinig aan doen.
De gevoeligheid is niet te stellen, wordt aangestuurd vanuit de BSI. Het ruit ter plaatse van de sensor goed schoonmaken en kijken of de wisser daar zijn werk goed doet is het enige.De klant goed uitleggen dat de sensor uit gaat van het maximale dwz. droge ruit.

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

Oldtimer Jansen... Hij gaat soms echt te snel..
Volgens iemand die bij peugeot werkt zou het door krassen op de ruit kunnen komen, deze heb ik nog niet gecontroleerd. Ik ga toch die relais eens controleren en de ruit natuurlijk
alvast bedankt

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Joep, alser krassen ter plaatse van de reflectieopeningen zitten wordt de reflectie verstoord en dan denkt de sensor ook dat er druppels zitten,maar hoe krijg je daar nou krassen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum