Peugeot 508 2018: remblokken vervangen electrische handrem

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

ik rijd met een 508 blue hdi 150 fap man 6 met electrische handrem. En daar rijst een probleem. Heb vandaag nieuwe remblokken gaan halen maar net vooraf kreeg ik te horen dat in geval van electrische handrem, je moet gebruik maken van een diagnose apparaat om het systeem gereed te zetten. Kan iemand mij bevestigen dat dit echt een probleem is? volgens mij moet het voldoende zijn de rem piston terug te dringen om de nieuwe blokken er in te krijgen en verder moet die handremkabel gewoon zijn werk doen. Of zit ik helemaal verkeerd? Wat kan ik doen?
Met dank
Werner

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

patrickmk3 (0) PRO, 2 jaar geleden

je hebt dus geen handremkabel bij een auto met elektrische parkeerrem.
er zit een motortje achter de zuiger die de zuiger beweegt om de auto op de handrem te zetten.
dit is dus wel het handigste om met diagnose apparatuur te doen.
er zijn mensen die het motortje er afhalen en hem dan handmatig terug draaien terwijl er druk uitgeoefend word maar dit is niet aan te raden ook ivm het water dicht houden van het geheel.

peugeotfan (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.Toch is het bij deze 508 nog steeds het electrisch ding dat aan een kabel trekt!(net zoals de manuele handremkabel van vroeger)waarmee olie in de zuiger gepompt wordt net zoals de voetrem.Ik zag een filmpje op youtube waarbij je net zoals vroeger met de voetrem (na het plaatsen van de nieuwe blokken)enkele malen pompt om de remmen op normale druk terug te brengen en daarmee was de zaak rond. Volledig aannemelijk voor mij maar heb alleen wat twijfel:wat kan diagnose apparatuur hier eigenlijk doen?

gbsingh (0) PRO, 2 jaar geleden

Diagnose apparaat stuurt de 'electrisch handrem' volledig los om de remblokken te verwisselen.
Het is beter om de diagnose toestel te gebruiken voor de rekeneenheid om de correct stand van de hanremkabels te kennen.

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 (415) PRO, 2 jaar geleden

bij deze auto niet nodig, gewoon remzuiger terugdraaien met juiste gereedschap en blokken vervangen. remsysteem op druk trappen en klaar.

peugeotfan (0), 2 jaar geleden

Bedankt allen. Ik heb het nu begrepen. Er zit GEEN motortje op de remklauw. Het is een electrisch systeem dat aan de kabel trekt en heeft dus geen diagnose-ondersteuning nodig. Enkel mechanisch terugdraaien van de zuiger zoals vroeger met de mechanische handrem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum