Peugeot 306: remdruk lampje blijft aan gaan bij remmen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

al een geruime tijd brandt het lampje (o) als ik rem. Ik dacht eerst natuurlijk aan de remvloeistof, maar dat zat er voldoende in.

Nu heb ik op het remvloeistof reservoir de stekker losgemaakt, maar het lampje gaat nog steeds aan als ik rem.

weet iemand wat het euvel kan zijn? er is niks veranderd aan de remschakelaar. en de draadjes van de remblokken heb ik ook losgemaakt.

En kan ik de druksensor doormeten? of is het een schakelaar (maakkontakt/verbreekkontakt) die bij een bepaalde (te lage) druk verbindt?

alvast bedankt, Christiaan

Croxman

Geplaatst door Croxman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Christian

Is het niet toevallig het lampje van de remblokslijt indicator dat brand ? met het los trekken van de kabel kom je er niet,je moet ze dan doorverbinden,maar denk dat het beter is om het probleem te acherhalen ipv het te omzeilen!

Gr Stefan

Croxman (0), 15 jaar geleden

ik probeer het probleem niet te omzeilen, maar ik had gehoord dat remblokslijt systeem werkt als het contakt bij de remblokken tegen massa aan komt. Dus vandaar dat ik die even losgemaakt heb.

Het probleem is echter ook dat ik geen boekje van de auto heb, dus ik weet niet of het lampje van de rembekrachtiging is, of van de remblokken. Het lampje is geel en heeft hetzelde tekentje als op het remvloeistofreservoir. Een rondje met gestippelde haakjes eromheen (o).

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Waarschijnlijk is het lampje toch van de remslijt indicator..

Croxman (0), 14 jaar geleden

hetwas idd het lampje van de remslijtage ! toch handig als je een boekje bij de auto hebt, nu moest ik eerst naar de bibliotheek voor een vraagbaak!!

aan '1 kant bleek het draadje van de remblokslijtage tegen massa aan de komen (ingesleten). Nieuw draadje erop en klaar!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mooi..

Bedankt voor de feedback in ieder geval!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.