Peugeot 205: remleiding achter peugeot 205

Bouwjaar: 1989

weet iemand hoe ik de rubber remleiding rechts achter het beste kan losmaken/vernieuwen?

joans

Geplaatst door joans (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hodejong (0) PRO, 14 jaar geleden

Steun net boven achteras losdraaien (M6 SW 10) daarna geheel iets naar achter trekken en losdraaien.
Grote kans op: breken remleiding van remslang naar voren onder brandstoftank en afbreken ontluchtingsnippels.
Voor vervangen van remleiding naar voren ( is bij subframe voor gedeeld) moet eigenlijk de tank er onderuit waarbij vervolgens de tapeinden van de tankbeugels afbreken.
Het is mogelijk de remleiding van voor naar achter tussen tank en bodemplaat door te steken, de remleiding komt hierbij niet vast te zitten in de beugel onder de tank.
Al met al een klus om niet te benijden, heb dit al meerdere keren bij de hand gehad, paar uur werk.
Beste is om in een keer beide zijden geheel te vervangen dus: remcilinders, leidingen van cilinders naar remslangen, remslangen en beide lange leidingen naar voor.

joans (0), 14 jaar geleden

bedankt voor de reactie, het gaat er nu alleen om de rubber leiding te vervangen, ik wilde de aansluitingen verwarmen om ze beter los te krijgen! is zeker problemitisch daar bij die tank!

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je moet zeker voorzichtig zijn met open vuur in die hoek(en). Meestal lukt het wel met GOED passend gereedschap. Een passende remleiding-sleutel op de nippel van de leiding en een passende steeksleutel op de 6-kant van de voet van de remslang. Is de nippel als verrot gedraait, dan kun je nog proberen met griptang, maar of de nippel daarna nog te gebruiken is, is vraag 2.
Let er wél op dat als je toch besluit om de nippel warm te stoken, er koken van de remvloeistof in de leiding kan ontstaan. Hierdoor kan het gebeuren dat de remslang los klapt!

joans (0), 14 jaar geleden

bedankt weer , ik heb met een beperkte vlam de verbinding losgeschrikt, daarna ging alles goed los, probleem was de bereikbaarheid. probleem verholpen. nogmaals bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum