Peugeot 306: remvloeistof verversen

Bouwjaar: 2001

Bij mijn 306 1.6 xt met ABS wil ik de remvloeistof verversen. Hoeveel remvloeistof heb ik nodig? Ik neem aan dat ik het verversen met een eezi-bleed kan doen ondanks de ABS?

peu8928

Geplaatst door peu8928 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

LogischToch (0), 18 jaar geleden

Lijkt me handiger om dit te laten doen bij een kwitfit ofzo. Het gaat tenslotte om je remmen. Je remsysteem moet ook goed ontlucht worden. Bij een kwikfit/profile kunnen ze direct het watergehalte in je remvloeistof opmeten.

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Iwan. Het is echter niet de eerste keer dat ik remvloeistof vervang.... wel de eerste keer bij een auto met ABS. Wat betreft de Kwikfit / Profile: daar zou ik nou juist niet heen gaan voor dit soort zaken!, zelfs voor m'n banden ga ik daar niet heen. De enige waar ik kom is de Euromaster om te laten uitlijnen want daar heb ik zelf de apparatuur niet voor. En hoezo watergehalte meten?, gewoon volgens fabrieksvoorschrift elke 60.000 km of twee jaar vervangen.

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie WCP. Je hebt helemaal gelijk wat betreft het hygroscopisch zijn van remvloeistof. Daarom vervangen we tenslotte de boel... Ook wat betreft veiligheid ben ik het helemaal met Iwan en jou eens. Er zijn nog te veel mensen die remvloeistof veel te laat of soms nooit verversen of onderschatten hoe er mee om te gaan. Aangezien ik alleen in Nederland rijd en een zeer rustige rijstijl heb lijkt het mij ruim voldoende om volgens fabrieksvoorschriften te vervangen en lijkt het mij niet nodig om tussendoor het hygroscopisch gehalte te gaan meten. Maar als tussendoor meten van het hygroscopich gehalte ook in mijn situatie toch aan te raden is dan zal ik dit zeker doen. Om weer even terug te gaan naar mijn eerste vraag:
Hoeveel nieuwe remvloeistof heb ik nodig? Oldtimer Jansen kan mij dat vast wel vertellen... :-)

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Bedankt WCP. Ik haal even een liter remvloeistof op en gebruik alles, dan weet ik zeker dat de boel goed schoongespoeld is. Ik gebruik overigens een eezi-bleed druksetje. Heb ik vaker mee gewerkt, ideaal. We doen het overigens voor de zekerheid met z'n tweeen. Iemand kan dan kijken of er nog genoeg vloeistof in de fles van eezi-bleed zit (er zit ongeveer een halve liter het reservoor van de eezi-bleed). De vorige auto waarvan ik de remvloeistof heb vervangen was een Ford Courier. Daar heb ik ook eerst ongeveer een half litertje doorheen gespoeld.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik kwam mijn naam tegen in deze discussie maar heb hier echt niets meer aan toe te voegen ,succes Peu.Prima WCP, ik herken de prof.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

waar stond dit ook alweer ? www.amt.nl ;)

ak73 (0), 18 jaar geleden

Leuke site, bedankt!!!

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties. Ik ben nog niet aan verversen toegekomen. Heb ook even op www.amt.nl gekeken, staat veel nuttige informatie op. Nog even een vraagje aan WCP of Oldtimer Jansen. Ik kan er dus van uitgaan dat ik d.m.v. een drukset (eezibleed) ook bij ABS systemen goed kan verversen? En, is het ook zinnig als ik de remcilinders even terugdruk om daar ook het laatste restje oude remvloeistof uit te krijgen?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Heel goed! Er is wel een speciale procedure om de ABS pomp electronisch aan te sturen en te ontluchten maar dat gebruik je eigenlijk alleen maar als er echt problemen zijn, en bij het vervangen van de ABS pomp. Hiermee stuur je de kleppen in het ABS systeem aan, en is om eventuele lucht die daar is achter gebleven te verwijderen.

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Bedankt WCP en Oldtimer Jansen! Dus als ik het goed begrijp kan ik gewoon gaan verversen en als de vloeistof goed doorloopt bij alle ontluchtingsnipperls zonder luchtbellen dan kan ik er van uitgaan dat er geen lucht in de ABS-pomp zit.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.